1. Lezing over verongelukte Spitfire tijdens Zeeuwse Luchtvaartdagen
  zeeland-geboekt

  Lezing over verongeluk­te Spitfire tijdens Zeeuwse Luchtvaart­da­gen

  Beeldend kunstenaar Pier Pennings geeft zaterdag 19 oktober om 14.00 uur een lezing in de Lasloods in Vlissingen. Zijn optreden is onderdeel van de Zeeuwse Luchtvaartdagen. Pennings publiceerde onlangs het boek ‘Jongens, ik moet gaan zwemmen’, over zijn oom Bram die in 1941 met zijn RAF-toestel bij Oost-Souburg werd aangeschoten door Duits afweergeschut. Hij stortte in de Westerschelde en werd nooit teruggevonden. In de Grote Kerk van Veere bouwde hij met panlatten de Spitfire van zijn oom na. Die expositie is tot en met 20 oktober te zien.
 2. Boeren kijken
naar de toekomst
  zeeland-geboekt

  Boeren kijken naar de toekomst

  Bij uitgeverij Noordboek verscheen onlangs het boek ‘Nieuw Boeren’ van onderzoeksjournalist en schrijver Kees Kooman. De ondertitel is 'Je leent het land van je kinderen'. Kooman portretteert tien Nederlandse boerenfamilies die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. In Zeeland spreekt hij in Wolphaartsdijk met Hubrecht Janse, die een maatschap vormt met zijn broer Maarten. Zij kweken lamsoor en zeekraal op met zout water geïrrigeerde grond.
 1. Ronald Giphart
vertelt in Terneuzen
  zeeland-geboekt

  Ronald Giphart vertelt in Terneuzen

  Ronald Giphart geeft dinsdag 8 oktober een lezing in Porgy en Bess in Terneuzen over zijn in september verschenen roman ‘Alle tijd’. Daarin verweeft hij de levens van zes vrienden. Hun vriendschap begon bij de ontelbare avonden in hun stamcafé. Ze raakten verslaafd aan het goede leven en de saamhorigheid. Ze wisten niet hoe of wat, maar wel dat er iedere dag iets memorabels zou gebeuren. Toen de zes mannen begin jaren negentig besloten een bierbrouwerij te beginnen in een werfkelder in Utrecht, werden ze naast vrienden ook zakenpartners. Vijfentwintig jaar later zijn ze op weg naar een boshut in Duitsland om nog één weekend samen te zijn, voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. ‘Alle tijd’ is een roman over ambitie, vriendschap en liefde.

blogs