1. Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg
  zeeland-geboekt

  Libriswin­naar Rob van Essen komt naar Middelburg

  In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.
 1. Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Er hangt een paarden­hoofd­stel aan de muur

  Een paar jaar na de oorlog werd het oorlogje spelen verdrongen door het cowboytje spelen. Dat had misschien te maken met de toenemende Amerikaanse invloed op Europa. Mijn vriendje Gerke had stripboeken met daarin Buffalo Bill. Even later bracht een vriendin van mijn moeder, tante Charlotte uit België, afleveringen van Robbedoes mee waarin tot ons plezier Lucky Luke voorkwam. Als je oplette waren er opeens veel cowboys in ons leven. Ze hingen als het ware in de lucht. Er waren cowboyfilms waar wij niet naartoe mochten. Die waren voor jongens boven de veertien. Misschien omdat in die films bosjes indianen werden neergeschoten, maar misschien ook om andere redenen.
 2. Josephine Rombouts
geeft schrijfcursus
  zeeland-geboekt

  Josephine Rombouts geeft schrijfcur­sus

  Josephine Rombouts geeft woensdag 15 januari om 19.30 uur een proefles ‘Creatief Schrijven’ in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. ,,Het is een beginnerscursus maar ook als je al schrijfervaring hebt kun je er veel van opsteken", zegt Josephine. ,,Het materiaal is ontwikkeld en getest door enkele ‘topauteurs’ van uitgeverij Querido en wordt steeds aangepast en uitgebreid. Het doel is om meer te leren over hoe een goed verhaal in elkaar steekt en om zelf een kort verhaal te schrijven. Er zijn opdrachten die je meenemen naar andere auteurs en naar je eigen ervaringen. Je leert overbrengen wat jij wilt zeggen op een manier die anderen aanspreekt.”
 1. Verrassende reis langs Zeeuwse kusten
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Verrassen­de reis langs Zeeuwse kusten

  Ons waterschap schrijft geschiedenis. Al sinds de middeleeuwen of nog langer geleden. Hoe het zeewater wel of niet werd buiten gehouden en hoe het binnenwater buiten werd gewerkt, het blijven spannende verhalen. Uit een recente inventarisatie blijkt dat we het over tastbaar verleden hebben. Ondanks overstromingen, kustafkalving en wandelende, alles overstuivende duinen. We kunnen er de hand op leggen, we kunnen er in en overheen lopen.

blogs