1. We spraken er schande van, een vlag hoort hoog op de toren
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  We spraken er schande van, een vlag hoort hoog op de toren

  Niet zo lang geleden zat ik bij Piet op de koffie. Hij woont aan de Markt van Groede. We keken naar boven. Daar kun je de vlaggenstandaard nog zien, wees hij. Al jaren niet meer in gebruik, voegde hij eraan toe. Als er iets koninklijks te vieren valt, wordt er nu een vlag geplant in het gemeenteplantsoen aan de Traverse. Op de begane grond. Het beklimmen van de toren zou te lastig of te gevaarlijk zijn.
 2. Jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg overleden

  Jeugdboe­ken­schrij­ver Rob Ruggenberg overleden

  MIDDELBURG - Jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg is zaterdag 26 oktober overleden. Hij was 73 jaar. In het Zeeuwse was hij bekend door zijn historische jeugdromans die in Zeeland speelden of Zeeuwse hoofdpersonen hadden. Na een loopbaan als journalist voor onder andere ‘Trouw’ en ‘Brabants Dagblad’ debuteerde hij in 2006 met ‘Het verraad van Waterdunen’, over vluchtende weeskinderen in Zeeland in de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). Hij was heel trots op de Prijs van de Jonge Jury in 2013 voor zijn roman ‘IJsbarbaar’.
 3. Hans Steketee vertelt over zijn reconstructie van de ondergang van de Warnow
  zeeland-geboekt

  Hans Steketee vertelt over zijn reconstruc­tie van de ondergang van de Warnow

  NRC-journalist Hans Steketee vertelt woensdag 30 oktober in Middelburg over zijn pas verschenen boek 'De Warnow - Een schip, een man, een droom'. In dat boek reconstrueert hij de ondergang in 2013 van de oude tot zeilschip omgebouwde loodsboot Warnow. Het schip verdween tijdens stormachtig weer in de Noordzee tussen Schotland en Noorwegen. Aan boord waren drie vrienden, onder wie de toen 51-jarige Middelburger Peter van Liere. Schipper was Arnoud Brinkman, hij had met zijn ook aan boord aanwezige vriendin Tirza Smit het plan opgevat om naar het Noorderlicht te varen. Bij vertrek uit Schiedam waren er acht opvarenden, vijf van hen stapten in Schotland van boord na een stormachtige overtocht.

blogs