Zomerse poëziemiddag in Casa Portiera
Delen per e-mail
Aardenburg - Drie dichters maken op zondag 16 augustus in Aardenburg hun opwachting in de tuin van Casa Portiera aan de Weststraat in Aardenburg. Eke Mannink, Dinie Sophie Fintelman en Aschwin van den Abeele dragen voor uit eigen werk. Frank Leenhouts en vrienden zorgen voor muziek.
Eke Mannink (1968) debuteerde in 2012 met ‘Ik schrijf je bij me’. Daarna volgden nog vier dichtbundels. In 2018 stond ze landelijk in de belangstelling met ‘Zo stroom ik van je over’, een roman over de gevolgen van adoptie. Eke was van 2011 tot 2013 stadsdichter van Zutphen.
Dinie Sophie Fintelman (1951) is een Zeeuws-Vlaamse dichter, woonachtig in Groede. In 2014 debuteerde ze met de poëziebundel ‘Bots’. In 2017 verscheen haar tweede bundel ‘Aan de roekelozen’. Een aantal van Dinie’s gedichten is opgenomen in literaire tijdschriften, bloemlezingen en won diverse prijzen.
Aschwin van den Abeele (1971) woont in Middelburg. Met gedichten en tekeningen verbeeldt hij op een ‘andere wijze’ zijn wereld. Zijn gedichten verschenen in bloemlezingen, op digitale poëzieplatforms en in het literair periodiek ‘Ballustrada’.
Reservering vooraf is vereist.
Poëziemiddag Casa Portiera, Weststraat 3, Aardenburg.
Datum: zondag 16 augustus.
Aanvang: 14.30 uur.
Reserveren: gelieve 5,00 euro te storten op NL88 ABNA 0517 4482 89 ten name van R.J.F. de Jong onder vermelding van ‘poëziemiddag 16 augustus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMzeeland geboekt
Hoe ‘schurk’ Schorer in roerige tijden Middelburg in veilige haven loodste
-
PREMIUMcolumn jan van damme
Jarig in de schaduw van Sint
Ze is al heel haar leven jarig net voor Sint. Dat is de reden om het elk jaar maar rustig aan te doen. Geen groots opgezette feesten met ballonnen en koekhappen, niet de halve of de hele straat uitnodigen, geen fanfare voor de deur. Nee joh, laat maar zitten, iedereen heeft het al zo druk met dichten en surprises. -
PREMIUM
Schrijfster Saskia Maaskant geeft een kerstverhaal cadeau: ‘Ik was toch nog niet klaar met Janna’
BRUINISSE - Het kwam opeens, patsboem, in haar op. Saskia Maaskant, schrijfster van het succesvolle boek ‘Meerminnen verdrinken niet’, schreef spontaan een kerstverhaal met personages uit dat boek in de hoofdrol. ,,Dit is mijn kerstcadeau aan iedereen: een feelgood zalig kerstverhaal.” -
zeeland-geboekt
De Bolsjewiek is gestrand in Vlissingen
Mario Molegraaf -
PREMIUM
Mary Copeland trekt opnieuw ten strijde
De Victoriaanse detective Mary Copeland is al toe aan haar derde deel. Middelburger Robbert Jan Swiers (1959) liet haar begin 2019 voor het eerst vier bloedstollende avonturen beleven in Londen, eind negentiende eeuw. De tweede verhalenbundel verscheen dit jaar voor de zomervakantie. Nu zijn er weer vier verhalen gebundeld over de vrouwelijke Sherlock Holmes.
-
PREMIUM
Vermakelijk is het gewoel van de aardwormen
Jacob van Lennep is zo’n schrijver waarnaar volop straten zijn vernoemd, maar waar verder niemand nog om maalt. De uitgave van zijn reisdagboek onder de titel De zomer van 1823 door Marita Mathijsen en Geert Mak en de bijbehorende televisieserie heeft daarin nauwelijks verandering gebracht. Terwijl Jacob van Lennep (Amsterdam 1802 – Oosterbeek 1861) toch een stralende ster was in de kosmos van onze 19de-eeuwse literatuur. Hij ondernam zijn reis door Nederland, tussen 28 mei en 2 september 1823, samen met Dirk van Hogendorp, de zoon van de man achter de eerste Nederlandse grondwet. Jolige jongemannen, en dat is in het dagboek te merken. -
PREMIUMColumn Jan van Damme
Onze op onderduik ingerichte achterkamer oogt volstrekt overbodig
We hadden onze achterkamer al ingericht. Of tuinkamer, of studeerkamer, in elk geval, de ruimte in ons huis die het verst van de straatkant af ligt. De eindejaarsopstelling, zo was de gangbare benaming geworden. Dat wil zeggen: een gerieflijke mand, een berg gezonde kauwkluifjes, een waterbak en een voorraad brokken voor minstens twee dagen. En, misschien nog wel het belangrijkst van al, de geluidsinstallatie met een stapel kerst- en wintercd’s. -
PREMIUMZEELAND-GEBOEKT
Uitzicht op een nieuwsgierig plukje schaamhaar
Pieter van Lierop. Dat is zo’n naam waarbij er ergens vaag een belletje gaat rinkelen. Waar ken ik hem van? Was dat niet die man die ooit in de jury van Film by the Sea in Vlissingen heeft gezeten? Bijna goed. Pieter was als filmrecensent van de PZC en nog een hele rits andere regionale kranten gevraagd aan te schuiven bij het gezelschap dat de mooiste literatuurverfilming zou uitkiezen. Dat was ergens in de jaren 90 of misschien zelfs begin deze eeuw. Een week voor aanvang van het festival kreeg hij te horen dat hij uit de jury werd gezet. Want, zo bleek, het Algemeen Dagblad sponsorde het filmfeest in Vlissingen en wenste geen journalist van een concurrerend medium in de jury.