Zilte klauwen pakken Bruinisse

Saskia Maaskant zet vissersdorp Bruinisse in de hoofdrol. In haar historische jeugdroman ‘Meerminnen verdrinken niet’ maken we de storm mee van september 1911: ‘De hemel scheurde open, de regen was als ijs’.

 1. Antwerpen-lezing Jeroen Olyslaegers
  zeeland-geboekt

  Antwerpen-le­zing Jeroen Olyslae­gers

  Middelburg - De Vlaamse auteur Jeroen Olyslaegers vertelt op donderdag 21 oktober om 19.30 uur over zijn historische roman Wildevrouw in de Zeeuwse bibliotheek. Wildevrouw gaat over het Antwerpen in de zestiende eeuw, verteld door Beer die de Vlaamse stad ontvlucht is nadat hij drie vrouwen verloor in het kraambed. Na al dat verlies, acht hij zichzelf vervloekt. Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Tickets zijn te koop via de website van de Drukkery in Middelburg of de website van de Zeeuwse Bibliotheek.
 2. Tijs van Marle leest voor in Kapelle
  zeeland-geboekt

  Tijs van Marle leest voor in Kapelle

  Tijs van Marle is bekend van films als ‘Mees Kees’, ‘Dummie de Mummie’ en ‘Superjuffie’, waarvoor hij de scenario's schreef. Nu heeft hij zijn eerste jeugdboek geschreven: 'Knots’, over een holenmensje dertigduizend jaar geleden. Donderdag 30 september is hij van 15.00 tot 16.00 uur in boekhandel Lectori in Kapelle. Daar leest hij voor en vertelt hij over sneeuwleeuwen en voetballen met mammoetdrollen. De lezing is een voorproefje van de Kinderboekenweek die woensdag 6 oktober begint.