Volledig scherm
PREMIUM
Het schilderij 'De windstoot’ van Willem van de Velde II siert de cover van de roman ‘De toevallige ontdekking van Paaseiland’ © publiek domein

Zeil mee met Jacob Roggeveen

Volledig scherm
Het schilderij 'De windstoot’ van Willem van de Velde II siert de cover van de roman ‘De toevallige ontdekking van Paaseiland’. © nvt
Volledig scherm
Cees de Reus © Cees de Reus
Volledig scherm
Kaart route Jacob Roggeveen © © Zeeuws Archief, Zeeuws Genootschap, Zelandia Illustrata, deel III, nr. 206

Stap aan boord van de Arend, het fregat van Jacob Roggeveen. En zeil mee op zoek naar het Zuidland. Cees de Reus maakt het mogelijk in zijn roman 'De toevallige ontdekking van Paaseiland'. 

 1. Mens en machine 2
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Mens en machine 2

  Eind jaren zestig van de vorige eeuw schreef de Franse schrijver Jean Anouilh het toneelstuk: ‘Becket, ou l’honneur de Dieu’, over de relatie tussen Thomas Becket en Henry II van Engeland. Aan het einde van het stuk wordt Becket vermoord in de kathedraal van Canterbury. In het toneelstuk komt een scène voor van een maaltijd waarbij de vork wordt geïntroduceerd. Er is meteen commentaar op deze nieuwigheid: een vork om mee te eten! Eten gaat toch even goed met de hand!
 2. Top 5 van de Zeeuwse boekhandels: januari 2020
  zeeland-geboekt

  Top 5 van de Zeeuwse boekhan­dels: januari 2020

  Januari is in boekenland niet meteen een spectaculaire maand. Beetje bekomen van december, dat is het meer. In de lijstjes van de best verkochte Zeeuwse boeken zijn dan ook geen grote verschuivingen waar te nemen. Weinig nieuwkomers ook. Oek de Jong en de Slag om de Schelde houden stand. Prettig dat het fotoboek van Jan van Broekhoven en Cees Maas het licht zag. Dat weet in elk geval in Goes en Middelburg potten te breken. En wie weet, het duurt even voor zo'n boek landt, volgende maand horen we er vast meer van.

blogs