Volledig scherm
Rosemarijn Milo © Yves Nicolay

Zeeuwse schrijversavond met Milo en Tollenaar

zeeland-geboektDe auteurs Rosemarijn Milo en John Tollenaar zijn donderdag 16 januari te gast tijdens de literaire avond ‘Zeeuws Klankboek’ in eetcafé 't Schallemaaj in Ossenisse. 

Rosemarijn Milo (1945) publiceerde vorig jaar het levensverhaal van haar uit Hoofdplaat afkomstige oma Guusje Maes (1891-1918). Het is een ‘feministische biografie in briefvorm’, waarin duidelijk wordt dat Guusje meer wilde zijn dan huisvrouw en moeder. Ze trouwde met een handelsreiziger en vestigde zich met hem in Nijmegen. De titel van het boek is ‘Een vervlogen droom. Verslag van een te kort leven’. Guusje was de dochter van het echtpaar Maes van hotel Het Wapen van Zeeland in Hoofdplaat.

John Tollenaar (1972) was avond-, nacht- en weekendhoofd in ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Wat hij daar zoal meemaakte vertelt hij in een bundel met korte verhalen: ‘Alles gegeven... vijftig verhalen van een anw-hoofd uit het ziekenhuis’.

De avond begint om 19.45 uur, Lenno Spaans en Gait Klein Kromhof musiceren, de entree is gratis.

Volledig scherm
Terneuzen, 28-05-2019. Schrijver John Tollenaar. FOTO: © Boaz Timmermans © Boaz Timmermans
 1. Kerstmes
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Kerstmes

  Het kerstfeest of hoe het dan ook genoemd wordt, lijkt steeds langer uitgesmeerd te worden. Vorig jaar september zagen we al de eerste voortekenen en een maand later was alles al in gang gezet. In november heerste er op veel plaatsen al een kerstsfeer die vooral uit lichten en lichtjes bestond. In Perth, in Australië, zagen we volop lichtgevende kerstkangeroes, lichttunnels met door een computer aangestuurde lichtpartijen, metershoge knipperende kerstbomen en projecties op gebouwen en op plaveisel. Men noemde het feest ook wel: ‘the silly feast of Christmas’.
 2. Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg
  zeeland-geboekt

  Libriswin­naar Rob van Essen komt naar Middelburg

  In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

blogs