Volledig scherm
Schrijver Wim Hendrikse © Camile Schelstraete

Zeeuws Klankboek met Wim Hendrikse en Tjeu Strous

Volledig scherm
Tjeu Strous: Porgy in de polder © Uitgeverij Den Boer

De maandelijkse lezingenavond in 't Schallemaaj in Ossenisse is deze keer donderdag 18 april om 19.45 uur. Thrillerschrijver Wim Hendrikse en biograaf Tjeu Strous vertellen over hun werk.

Programma

19.45 - 20.15 uur: See van Dijck interviewt Wim Hendrikse over zijn Eyewitness thriller ‘Duister verleden’. Waarom verdween de nicht van lijkschouwer Leon Francke? Detective Joop Hamelink en de Terneuzense rechercheur Theo de Rooy volgen een bloedig spoor richting een sekte in Zuiddorpe.

20.15 – 20.45 uur: Muziek van akoestisch duo/trio The Other2.

20.45 – 21.15 uur: Pauze.

21.15 – 21.45 uur: Tjeu Strous vertelt over ‘Porgy in de polder’. Het levensverhaal van een eenvoudige jongen die in 1945 met de bevrijders Terneuzen binnen marcheerde. Met zijn liefde voor de jazz transformeerde hij een lunchroom in Terneuzen in hét jazzpodium van Nederland.

21.45 uur: Dialectband PerkXperience zorgt voor een muzikale afsluiting van de avond.

Verwacht:
2 mei 2019: André van der Veeke (Breede Rivieren en andere gedichten/proza), Cello Ensemble, Bo van Scheyen (Naar het hart van de Zee).

Zeeuws KlankBoek! 2019, ’t Schallemaaj, Kipstraat 6 in Ossenisse.
Eten voor aanvang is mogelijk. De keuken is open om 18.00 uur. Prijs per persoon: € 15,50. Reserveren? Bel: 06-46374215 of mail: schallemaaj@gmail.com

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs