Volledig scherm
Hélène Wagener: De Oorkonde © Kramat Bvba

Zeeuws Klankboek met Peter Frantz en Hélène Wagener

zeeland geboektEen nieuwe aflevering van het Zeeuws KlankBoek, deze keer met Peter Frantz en Hélène Wagener. De lezingen worden gegeven op donderdag 21 maart om 19.45 uur in ’t Schallemaaj, Kipstraat 6 in Ossenisse.

PERSBERICHT

Eten voor aanvang? Laat u verrassen door See’s LeesVoer. De keuken is open om 18.00 uur. Prijs per persoon: € 15,50 Reserveren? Bel: 06-46374215 of mail: schallemaaj@gmail.com

19.45 – 20.15 uur: Peter Frantz vertelt over zijn boek ‘De duivel als metgezel’. Vreemde vogel Zacharias Polderman hangt zich op. Er ontstaat grote opschudding in een Zuid-Bevelands dorpje, als direct na zijn begrafenis een rouwauto wegrijdt, met daarin een tweede kist.
20.15 – 20.45 uur: Muziek (Lenno, Sonja and Friends)
20.45 – 21.15 uur: Pauze
21.15 – 21.45 uur: Hélène Wagener vertelt over ‘De oorkonde’. Iemand probeert zakenvrouw Blanche Defuis te ruïneren. Ze verhuist van Amsterdam naar het Zeeuwse plaatsje Zeelenburgh, op de vlucht voor een psychopaat en voor haar eigen verleden.
21.45 – 22.15 uur: Muziek (Lenno, Sonja and Friends)

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs