Volledig scherm
Kapelle, Tanja Huissoon, auteur, recensie, verslaggever Jan van Damme, titel 'Het zal nooit voorbij zijn' © Ernesta Verburg

Zeeuws in 't Schallemaaj

Volledig scherm
Jos Govaarts © Jos Govaarts

Donderdag 20 februari belegt café 't Schallemaaj in Ossenisse een literaire avond met de Zeeuwse schrijvers Tanja Huissoon en Jos Govaarts. 

Vanaf 19.45 uur vertelt Tanja Huissoon uit Kapelle over haar eerste roman 'Het zal nooit voorbij zijn'. In haar boek voelt hoofdpersoon Sasha in Goes zich verbonden met de joodse Sara in Auschwitz. De schrijfster werd in 1975 geboren in Colijnsplaat. Haar opa was van Armeense afkomst. Ze heeft in Kapelle een praktijk voor ‘Life Coaching, Intuïtieve Regressie en Taalcoaching'.

Jos Govaarts (1951) is na de pauze aan de beurt. Op zoek naar locaties en situaties voor zijn romandebuut 'Krassels’ reisde hij vanuit zijn thuisbasis in Drenthe veel door het land. De roman speelt gedeeltelijk op Walcheren. Hoofdpersoon Marcus Halen krijgt de opdracht om een brief af te leveren. Het is het begin van een zoektocht die hem confronteert met zichzelf en met familiegeheimen.

 1. Mens en machine 2
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Mens en machine 2

  Eind jaren zestig van de vorige eeuw schreef de Franse schrijver Jean Anouilh het toneelstuk: ‘Becket, ou l’honneur de Dieu’, over de relatie tussen Thomas Becket en Henry II van Engeland. Aan het einde van het stuk wordt Becket vermoord in de kathedraal van Canterbury. In het toneelstuk komt een scène voor van een maaltijd waarbij de vork wordt geïntroduceerd. Er is meteen commentaar op deze nieuwigheid: een vork om mee te eten! Eten gaat toch even goed met de hand!
 2. Top 5 van de Zeeuwse boekhandels: januari 2020
  zeeland-geboekt

  Top 5 van de Zeeuwse boekhan­dels: januari 2020

  Januari is in boekenland niet meteen een spectaculaire maand. Beetje bekomen van december, dat is het meer. In de lijstjes van de best verkochte Zeeuwse boeken zijn dan ook geen grote verschuivingen waar te nemen. Weinig nieuwkomers ook. Oek de Jong en de Slag om de Schelde houden stand. Prettig dat het fotoboek van Jan van Broekhoven en Cees Maas het licht zag. Dat weet in elk geval in Goes en Middelburg potten te breken. En wie weet, het duurt even voor zo'n boek landt, volgende maand horen we er vast meer van.

blogs