Kapelle, Tanja Huissoon, auteur, recensie, verslaggever Jan van Damme, titel 'Het zal nooit voorbij zijn'
Volledig scherm
Kapelle, Tanja Huissoon, auteur, recensie, verslaggever Jan van Damme, titel 'Het zal nooit voorbij zijn' © Ernesta Verburg

Zeeuws in 't Schallemaaj

Jos Govaarts
Volledig scherm
Jos Govaarts © Jos Govaarts

Donderdag 20 februari belegt café 't Schallemaaj in Ossenisse een literaire avond met de Zeeuwse schrijvers Tanja Huissoon en Jos Govaarts. 

Vanaf 19.45 uur vertelt Tanja Huissoon uit Kapelle over haar eerste roman 'Het zal nooit voorbij zijn'. In haar boek voelt hoofdpersoon Sasha in Goes zich verbonden met de joodse Sara in Auschwitz. De schrijfster werd in 1975 geboren in Colijnsplaat. Haar opa was van Armeense afkomst. Ze heeft in Kapelle een praktijk voor ‘Life Coaching, Intuïtieve Regressie en Taalcoaching'.

Jos Govaarts (1951) is na de pauze aan de beurt. Op zoek naar locaties en situaties voor zijn romandebuut 'Krassels’ reisde hij vanuit zijn thuisbasis in Drenthe veel door het land. De roman speelt gedeeltelijk op Walcheren. Hoofdpersoon Marcus Halen krijgt de opdracht om een brief af te leveren. Het is het begin van een zoektocht die hem confronteert met zichzelf en met familiegeheimen.

  1. Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had

    Het is anders deze dagen. Drastisch anders. Blij zijn met de lente lijkt taboe. Wandelend loeren we achterdochtig naar elkaar, je moet op anderhalve meter afstand blijven hoor. De voordeurbel. Als ik opendoe staat de postbode al tien meter verder op straat te zwaaien dat hij een pakketje heeft neergelegd. De boekwinkel is open, nog wel. Ook daar waan ik me een melaatse. Geen kip, bijna geen kip te zien. Het lijkt of er iemand met een gifspuit door de wereld is getrokken om elk spoortje levendigheid de kop in te drukken.

blogs