Volledig scherm
PREMIUM
De cover van het boek Bloedband.

Wim Hendrikse brengt spanning in Zeeland

Zeeland geboekt'Bloedband' is de tweede thriller van Wim Hendrikse uit Axel. Detective Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy krijgen daarin heel wat voor hun kiezen.

Ellis Koster wil zelfmoord plegen. Ze springt in de Axelse kreek, voor de neus van detective Joop Hamelink en zijn vriend Theo, rechercheur van de afdeling Zeden. Ze redden het meisje uit het water en nemen haar mee naar Joops vader Richard, de hoogbejaarde whizzkid van detectivebureau Eyewitness in Hoek.

Zo begint het boek 'Bloedband', het tweede deel van de Eyewitness thriller serie van Wim Hendrikse (1958) uit Axel. De schrijver publiceerde sinds 2005 twaalf boeken en werkte mee aan vijf bundels korte verhalen. Hij is vooral bekend van zijn publicaties over David Bowie. In 2016 bracht hij zijn eerste thriller 'Familiegeheimen' uit. ,,Ik creëerde detectivebureau Eyewitness en vond dat zo leuk dat ik besloot er een serie van te maken", vertelt Hendrikse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Duitse groeten
uit Lewedorp
  PREMIUM
  Zeeland Geboekt

  Duitse groeten uit Lewedorp

  Achterin het boek staat een kaart van Nederland waarop Lewedorp tot belangrijkste plaats van het land is uitgeroepen. Toch zullen ze zelfs in Lewedorp gemengde gevoelens hebben over de Feldpostbriefe 1943-1945 van Soldat Werner Beermann, al zegt hij over het dorp, over heel Zeeland niets dan goeds. Bericht van de vijand, het verhaal van de andere kant. Ik ben van lang na de oorlog, maar ook ik voel onbehagen. En wanneer Beermann vertelt dat zijn bataljon drie doden en twee gewonden te betreuren heeft, omdat ze nabij Lewedorp per auto hun eigen mijnenveld in zijn gereden, deert me dat allerminst, integendeel.
 1. Langs een vloedlijn van messen
  PREMIUM
  Zeeland Geboekt

  Langs een vloedlijn van messen

  Piet Gerbrandy, de dichter uit het verre oosten, gaat in zijn pas verschenen bundel 'Vloedlijnen' (21,99 euro, Atlas Contact) naar het uiterste westen. Hij schreef al eens over Zeeland, in de bundel 'Scheiden wij', in 2007 uitgebracht in de Slibreeks. Ongekend brede regels bood hij en een bekend Bijbels begin: ‘Scheiden wij water van land en duister van licht’. Onmiskenbare plaatsnamen en onweerlegbare herkenningspunten ontbraken en ontbreken, ze passen niet bij Gerbrandy, een dichter die zijn lezer graag op afstand houdt. Waarin hij niet altijd slaagt, en juist op zulke momenten wanneer het onbegaanbare pad éven wordt bijgelicht, boeit hij als weinig anderen. Je blijkt dan bijvoorbeeld te lopen ‘langs een vloedlijn op messen/ geslepen glazen juwelen/ glad hout van wat brak in woest barnen.’

blogs