Volledig scherm
PREMIUM
De cover van het boek Bloedband.

Wim Hendrikse brengt spanning in Zeeland

Zeeland geboekt'Bloedband' is de tweede thriller van Wim Hendrikse uit Axel. Detective Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy krijgen daarin heel wat voor hun kiezen.

Ellis Koster wil zelfmoord plegen. Ze springt in de Axelse kreek, voor de neus van detective Joop Hamelink en zijn vriend Theo, rechercheur van de afdeling Zeden. Ze redden het meisje uit het water en nemen haar mee naar Joops vader Richard, de hoogbejaarde whizzkid van detectivebureau Eyewitness in Hoek.

Zo begint het boek 'Bloedband', het tweede deel van de Eyewitness thriller serie van Wim Hendrikse (1958) uit Axel. De schrijver publiceerde sinds 2005 twaalf boeken en werkte mee aan vijf bundels korte verhalen. Hij is vooral bekend van zijn publicaties over David Bowie. In 2016 bracht hij zijn eerste thriller 'Familiegeheimen' uit. ,,Ik creëerde detectivebureau Eyewitness en vond dat zo leuk dat ik besloot er een serie van te maken", vertelt Hendrikse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gehard door het leven aan de Noordzee
    PREMIUM

    Gehard door het leven aan de Noordzee

    Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.

blogs