Volledig scherm
Wereldverteldag © Wereldverteldag

Wereldverteldag en de Zeeuwse Vertelweek

PERSBERICHT 

Erfgoed Zeeland

Verhalen vertellen wordt elk jaar opnieuw in de kijker geplaatst op 20 maart, de Wereldverteldag. Het mondiale thema van dit jaar is ‘mythes, legenden en sagen’. Erfgoed Zeeland organiseert nu voor de derde keer een Zeeuwse vertelweek rondom 20 maart, ditmaal met twee activiteiten, in Sas van Gent en Zaamslag. Een derde evenement in het teken van de Wereldverteldag vindt plaats in Middelburg.

Sas van Gent
Op donderdag 21 maart is er in Sas van Gent in MFC De Statie (Canadalaan 2d) een gratis Zeeuwse vertelmiddag met Koen Van Doorn & Richard van de Vijver, Frank van Mossevelde, Tiny Haak en Sankie Koster. De middag begint om 14.00 uur. Jan Hamelink verzorgt de muzikale omlijsting. Loop gezellig binnen en luister naar verhalen van mythische proporties!

De organisatie is in handen van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Erfgoed Zeeland en De Vertelvalies.

Zaamslag
Vrijdag 22 maart is er in Het Podium in Zaamslag (Terneuzensestraat 2) een vertelavond over volkswijsheden, mythes en horrorverhalen in het Zeeuws en in het Nederlands. Ries de Vuyst van de Deuzonschoole brengt muziek. Vertellers van dienst zijn Jan J.B. Kuipers, Sankie Koster, Veronique De Tier, Koen van Doorn en Richard van de Vijver. Start om 20.00 uur, entree 5 euro, kaarten uitsluitend aan de zaal.

De organisatie is in handen van Erfgoed Zeeland.

Middelburg
Op de Wereldverteldag zelf (woensdag 20 maart) is er in Middelburg een activiteit in De Drvkkery. Reineke van Wouwe vertelt er om 15.30 uur in De Brasserie over haar Zeeuwse familiegeschiedenis en haar boek De Melksalon. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden via de auteur (zie hierna).

De organisatie is in handen van De Drvkkery,

***************

Aanmelden of meer weten?

Voor de activiteiten in Sas van Gent (21 maart) en Zaamslag (22 maart) is vooraf aanmelden niet nodig. Meer informatie over beide activiteiten is te verkrijgen via de adviseur streektalen van Erfgoed Zeeland, v.de.tier@erfgoedzeeland.nl of bij de aangegeven locaties.

Voor aanmelden en meer informatie over de vertelactiviteit in Middelburg (20 maart): rvwouwe@planet.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Greetje
    PREMIUM
    zeeland-geboekt

    Greetje

    Mijn moeder zong wel eens wat als ze aan het koken was of bij ander huishoudelijk werk, zoals aardappelen schillen, bonen doppen, sokken stoppen. Ze zong liedjes als: ‘Twee ogen zo blauw’, of: ‘Op de grote stille heide’, maar ze zong ook ooit over Greetje. Greetje wilde naar haar moeders graf, kreeg daarvoor straf en droeg een brandnetelkleedje. Zoiets vond ik een vreselijk idee. Ik wist wat brandnetels waren en je kreeg er blaasjes van op je handen of armen of kuiten. Dat iemand een jurk van brandnetels droeg, leek me haast onverdraaglijk.

blogs