Volledig scherm
Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis Den Haag Strand Scheveningen © Daniella van Bergen

Wereldrecordhouder vogelspotten komt naar Goes

Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis komt naar Goes. Dinsdag 28 mei geeft hij om 20.00 uur een lezing in het tropische bos van het Omnium. 

Vogelaars noemen het een 'Big Year’, een jaar waarin elke dag zoveel mogelijk vogels worden geregistreerd. Arjan Dwarshuis (1987) maakte die droom in 2016 waar. Dat jaar spotte hij 6833 verschillende vogelsoorten en nam daarmee het wereldrecord over van de Amerikaan Noah Strycker die in één jaar 6042 soorten had gezien. Dwarshuis bezocht veertig landen en is op alle continenten geweest, behalve Antarctica. De meeste vogels zag hij echt, iets minder dan 250 waarnemingen zijn gebaseerd op geluid. De meeste soorten 'scoorde’ hij in Zuid-Amerika. Hij rekent de apenarend, de witnekkaalkopkraai en de hoorngoean tot zijn toppers. 

De vogelaar beschreef zijn vogelspotavontuur in het boek ‘Een bevlogen jaar'. De lezing is een initiatief van de boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs