Vrije Zeeuwse meisjes in fotoboek van Rem van den Bosch

videoHet project Zeeuws Meisje van fotograaf Rem van den Bosch is toe aan deel twee. In Zeeuwse dracht gehulde meisjes vertellen ons dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Het is een werk om over te praten. Hoe denkt u over vrijheid? De 26 meisjes in het boek staan er als levende onschuld. Uitgelicht, in de mooiste Zeeuwse dracht met de prachtigste kappen, beuken en schorten. Ze houden geborduurde, voor hen belangrijke vrijheidswoorden vast: respect, trots, hoop. De vier vrijheden van Franklin Delano Roosevelt lezen we op hun schortbanden.

 1. Andreas Kinneging: prikkelend en soms wereldvreemd

  Andreas Kinneging: prikkelend en soms wereld­vreemd

  In één opzicht wil, naar ik vermoed, Andreas Kinneging graag worden tegengesproken. ‘Een Zeeuwse knol wordt nooit een Arabier’, schrijft hij in het voorwoord van ‘De onzichtbare Maat. Archeologie van goed en kwaad’. Een boek dat vanwege de grootscheepse opzet herinneringen oproept aan ‘De compositie van de wereld’ van Harry Mulisch. Bijna zeshonderdvijftig bladzijden dik, honderden zeer geleerde noten, een imponerende bibliografie waarop veel titels van Kinneging, Andreas prijken en een uitgebreide lijst van de ‘meest gebruikte Griekse woorden’. En er wordt véél Grieks gebruikt.
 2. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
  Podcast

  PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

  Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.

blogs