Volledig scherm
PREMIUM
Veronica Frenks voor het schilderij ‘Gezicht op de Rede van Rammekens’. foto Dirk-Jan Gjeltema © Dirk Jan Gjeltema

Voor boekenpagina 15 juli


Alsof je op de rede vaart

Zeeland geboektLees 'Schilderijen & Scheepjes’, het nieuwe boek van Veronica Frenks. En ga dan eens kijken naar de twee maritieme schilderijen in de kelder van het Vlissingse muZEEum. Voel de wind in je haren. 

Jan van Damme

Kijken naar een oud maritiem schilderij - je valt van de ene verbazing naar de andere. Eerst zie je de centraal geplaatste en meestal rijk versierde schepen. Bij een tweede blik: hé, daarachter vaart nog een hele vloot. En die kustlijn, dat moet Rammekens zijn, de Lange Jan van Middelburg piekt in de verte, helemaal links duikt Vlissingen op compleet met paalhoofden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.
 2. Middelburg
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Middelburg

  In de ogen van veel Vlissingers was Middelburg altijd een erg behoudende stad, hetgeen misschien te wijten was aan het grote aantal intellectuelen en ambtenaren dat in de hoofdstad woonde, een reden voor mensen uit Vlissingen om Middelburg wat te mijden. Middelburg laat echter meer en meer zien dat het met de tijd mee wil gaan. Zo bezoeken vooral in de zomer, als er een wolkje aan de lucht is, steeds meer mensen van buitenaf de hoofdstad, die echter niet berekend is op de toevloed van zovelen, zodat men wel van een overmaat kan spreken.

blogs