Volledig scherm
PREMIUM
Wessel te Gussinklo © Mechteld Jansen

Vol Cola en Caballero

Mijn loopbaan als roker duurde precies één trekje. Eén tel lurkte ik aan een pijp en daarop volgde een hopeloze hoestbui van een uur. Het was genoeg om mij meteen weer van het roken af te helpen. Terwijl het mij, als jongen van zestien of zeventien, zo interessant had geleken, rondlopen met een pijp. Een ingewikkelde leeftijd waarop je tegelijk ongelooflijk wereldvreemd én wereldwijs bent. Je denkt alles beter te weten, trots en vertwijfeld wil je anders dan de anderen zijn. Met de pijp lukte het dus niet, maar ik pronkte deze jaren wel even met een baard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs