Volledig scherm
Jorien Brugmans voor Vers op Zondag - foto Dian de Mul © Dian de Mul

Vers op Zondag 201: Jorien Brugmans

In de serie Vers op Zondag publiceren Zeeuwse dichters op toerbeurt een gedicht. Het is een zondagse aangelegenheid: elke zondag wordt één van hun gedichten gepresenteerd op pzc.nl/zeeland-geboekt. Vandaag Jorien Brugmans uit Terneuzen, zij levert er meteen een Franse versie bij.

***********************

akkers

en onder wintergrauwe
lucht ligt, akkerbreed,
de weke klei te wachten
op beroering. te vroeg
nog voor het zaad. te pril
ook voor bekoring, maar vol
van opgespaard verlangen
naar wat komen gaat.

les champs

et sous un ciel gris hiver
la terre tendre, en grande
largeur, guette l’effleurement
du temps. trop tôt pour
la semence et pour la
séduction trop verte. mais
pourtant pleine du désir
de voir ce qui va naître.

Volledig scherm
Jorien Brugmans, Vers op Zondag © Martin van Thiel
 1. Kerstmes
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Kerstmes

  Het kerstfeest of hoe het dan ook genoemd wordt, lijkt steeds langer uitgesmeerd te worden. Vorig jaar september zagen we al de eerste voortekenen en een maand later was alles al in gang gezet. In november heerste er op veel plaatsen al een kerstsfeer die vooral uit lichten en lichtjes bestond. In Perth, in Australië, zagen we volop lichtgevende kerstkangeroes, lichttunnels met door een computer aangestuurde lichtpartijen, metershoge knipperende kerstbomen en projecties op gebouwen en op plaveisel. Men noemde het feest ook wel: ‘the silly feast of Christmas’.
 2. Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg
  zeeland-geboekt

  Libriswin­naar Rob van Essen komt naar Middelburg

  In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

blogs