Volledig scherm
Jan Zwemer. © Ruben Oreel

Vers op Zondag 174: Jan Zwemer

In de serie Vers op Zondag publiceren Zeeuwse dichters op toerbeurt een gedicht. Het is een zondagse aangelegenheid: elke zondag wordt één van hun gedichten gepresenteerd op pzc.nl/zeeland-geboekt. Vandaag: Jan Zwemer uit Serooskerke.

****************************

Moeder, het was niet mijn schuld

Moeder, het was niet mijn schuld.
– Ik was met Rob aan het biljarten.
Ja, lekker liep het niet, ’t was harken –
Kijk Ma, dit is gebroken, en zó’n bult.

Ik mompelde van ‘hufter’ en van ‘zak’
– de politie is nog naar ’t café gekomen
en Rob is voor een tijdje meegenomen –
bij elke slechte stoot, op mijn gemak.

Ma, ik had toch ook niet kunnen weten
– Rob, die sufferd, kent me toch allang.

Hij had die keu niet op me hoeven breken
– dat zo’n driftkop zoiets nu niet snapt:

dat ik het met dat schelden, ‘k weet het zeker,
elke keer tegen m’n eigen had.

Jan Zwemer

NB: de vorige keer bij ‘Vers op zondag’ werden per ongeluk twee gedichten van mij gepubliceerd. Dat was dus helemaal niet de bedoeling. Mijn excuus. JZ

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs