Volledig scherm
foto van Yvon Né voor Vers op Zondag. foto Jaap Mulder © Jaap Mulder

Vers op Zondag 173: Yvon Né

In de serie Vers op Zondag publiceren Zeeuwse dichters op toerbeurt een gedicht. Het is een zondagse aangelegenheid: elke zondag wordt één van hun gedichten gepresenteerd op pzc.nl/zeeland-geboekt. Vandaag: Yvon Né uit Breda.

******************************

juiste stap

nee – ook niet als ik doordenk
soort van springen eerder
kiezen ja – niets houden willen

bloem zijn van verliezen
zeldzaam aldoor zeldzamer
is deze wereld der werelden

in mijn tuintje der tuinen
keer ik blaadjes om en kiezels
ik denk daar te vliegen

mijn hart mijn waakdier
door stof en gas en datarivieren
hup ik staandevoets naar je toe

door het grote knipogende
om stappen biddende
hemelzoekende –

of ik warm ben

Y. Né

Volledig scherm
illustratie vers op zondag Yvon Né: the leap of faith - it's never just a dream (potlood op Oud Hollands papier, 64 x 45 cm) © Yvon Né
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs