Volledig scherm
Sanneke van Hassel kosteloos © Chantal Ariëns

Van Hassel en Tuinman on tour

Volledig scherm
Keke Keukelaar - Vrouwkje Tuinman op rood kosteloos © Keke Keukelaar

De schrijfsters Sanneke van Hassel en Vrouwkje Tuinman lezen zaterdag 15 februari in Vlissingen voor uit hun pas verschenen boeken. Zij doen dat in boekhandel 't Spui van 15.30 tot 17.00 uur. De activiteit vindt plaats in het kader van de Week van het Korte verhaal.

Sanneke van Hassel (1971) schrijft in de verhalenbundel ‘Nederzettingen’ over het opbouwen van een bestaan en de behoefte je ergens thuis te voelen. Van een jong stel dat op bezoek gaat bij vrienden die buiten de stad zijn gaan wonen, tot een Kaapverdiaanse buschauffeur die nooit meer terug zal gaan naar ‘zijn’ eiland.

Vrouwkje Tuinman (1974) doet in ‘Lijfrente’ direct verslag van het eerste jaar na een verlies. Over wat blijft, nadat iemand gestorven is. En over de pogingen om een overleden geliefde zo veel mogelijk te laten bestaan en tegelijkertijd zelf te blijven voortbestaan. 

 1. Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis
  zeeland-geboekt

  Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis

  Sluis - Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver van de bejubelde roman 'Grand Hotel Europa’, komt naar Sluis. Woensdag 11 maart geeft hij vanaf 20.00 uur een lezing in het Belfort. Pfeijffer (1968) schrijft behalve romans ook gedichten, columns, essays, theater en songteksten. Hij woont en werkt sinds zes jaar in Genua. Tot 2004 was hij als classicus verbonden aan de Universiteit van Leiden. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘La Superba’. Dit jaar is hij met ‘Grand Hotel Europa’ één van de genomineerden voor diezelfde Libris Literatuurprijs.
 2. Mens en machine 2
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Mens en machine 2

  Eind jaren zestig van de vorige eeuw schreef de Franse schrijver Jean Anouilh het toneelstuk: ‘Becket, ou l’honneur de Dieu’, over de relatie tussen Thomas Becket en Henry II van Engeland. Aan het einde van het stuk wordt Becket vermoord in de kathedraal van Canterbury. In het toneelstuk komt een scène voor van een maaltijd waarbij de vork wordt geïntroduceerd. Er is meteen commentaar op deze nieuwigheid: een vork om mee te eten! Eten gaat toch even goed met de hand!

blogs