Sanneke van Hassel
kosteloos
Volledig scherm
Sanneke van Hassel kosteloos © Chantal Ariëns

Van Hassel en Tuinman on tour

Keke Keukelaar - Vrouwkje Tuinman op rood kosteloos
Volledig scherm
Keke Keukelaar - Vrouwkje Tuinman op rood kosteloos © Keke Keukelaar

De schrijfsters Sanneke van Hassel en Vrouwkje Tuinman lezen zaterdag 15 februari in Vlissingen voor uit hun pas verschenen boeken. Zij doen dat in boekhandel 't Spui van 15.30 tot 17.00 uur. De activiteit vindt plaats in het kader van de Week van het Korte verhaal.

Sanneke van Hassel (1971) schrijft in de verhalenbundel ‘Nederzettingen’ over het opbouwen van een bestaan en de behoefte je ergens thuis te voelen. Van een jong stel dat op bezoek gaat bij vrienden die buiten de stad zijn gaan wonen, tot een Kaapverdiaanse buschauffeur die nooit meer terug zal gaan naar ‘zijn’ eiland.

Vrouwkje Tuinman (1974) doet in ‘Lijfrente’ direct verslag van het eerste jaar na een verlies. Over wat blijft, nadat iemand gestorven is. En over de pogingen om een overleden geliefde zo veel mogelijk te laten bestaan en tegelijkertijd zelf te blijven voortbestaan. 

 1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
  PREMIUM

  Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

  SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.
 2. De vooruitzichten zien er tot aan de zomer ijzig uit
  PREMIUM
  column jan van damme

  De vooruit­zich­ten zien er tot aan de zomer ijzig uit

  We klappen hard in onze handen. Voor de werkers in ziekenhuizen en ouderencentra, voor de juffen en meesters die via het beeldscherm ons kroost bij de les houden, voor de krantenbezorgers die het keurig in kolommen getikte nieuws over de pandemie elke ochtend voor zeven uur door onze bus duwen, voor de vakkenvullers in de supermarkten die de ergste hamsterwoede proberen te dempen. En voor alle onbaatzuchtigen die ik hier vergeet. Applaus, applaus.

blogs