Topografische Atlas Zeeland

Een topografische atlas van vandaag. Althans, bijna, want van 2012. Schaal 1:25.000. Dat is heel gedetailleerd en dus een feest. Ik blader en kijk er met veel plezier in naar ‘mijn’ regio’s in West-Zeeuws-Vlaanderen en op Walcheren. Je ziet er de veranderingen van de afgelopen jaren. De N57, een vloeiend rood lint met rotondes en een tunnel onder het Kanaal door Walcheren. Woonwijk Mortiere en de attracties van ZEP hebben bij Middelburg een groot deel van de Oude Havenpolder in beslag genomen. De aangezichten van stad en land zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd.

0 reacties

 1. Kijk eens om u heen, grote kans dat er een schrijver in uw straat woont
  PREMIUM
  column jan van damme

  Kijk eens om u heen, grote kans dat er een schrijver in uw straat woont

  Mijn wereld bestaat even helemaal uit papier. Boekenpapier wel te verstaan. En natuurlijk krantenpapier, maar dat is er altijd. Het boekenpapier is een extraatje dezer dagen. De geur van vers gedrukte letters, het ritselen van het omslaan van een bladzijde. En, oh luxe, soms kan er een leeslint tussen de pagina’s worden gevlijd. Er zouden meer boeken van een lint moeten worden voorzien, gewoon, omdat het zo lekker voelt.
 2. In verhalen kan nu eenmaal alles

  In verhalen kan nu eenmaal alles

  Muis en Leeuw zijn terug. Nee, niet als de theaterfiguren die Josien de Graaf in 1992 tot leven liet komen. Nu heeft ze de dierennamen verwerkt in haar pas verschenen jeugdboek 'Leon & Mikki'. Mikki en Leon zijn vrienden, Mikki noemt Leon Leeuw, Leon noemt Mikki Muis. Op een regenachtige middag vervelen ze zich zo ongeveer te pletter en geeft Leons moeder hen opdracht om de zolder op te ruimen. Daar hebben ze tijdens een vorige spelmiddag een enorme puinhoop achtergelaten. Met gezonde tegenzin gaan ze naar boven.