Top 5 van de Zeeuwse boekhandels, juni 2015

A is van Aie van Jan Zwemer en Danker Jan Oreel doet het onverminderd goed in de afgelopen maand juni. Aantrekkelijk, humoristisch, lekker geprijsd, het blijkt een goede formule. Mijn aandacht gaat deze keer uit naar een nieuwkomer: Truien bij de vleet van Stefanie Huibregtse en Anja Geldof. Leuk dat zo’n speurtocht naar visserstruien goed wordt ontvangen. Ook Rachel van Westen speelt zich met haar Wereldzeeuwen in de kijker. Lijkt me zeker ook een boek dat een lange zomer draaglijk kan maken.

0 reacties

 1. Dichters in dienst van de strijd

  Dichters in dienst van de strijd

  Naar poëziebundels moet je in de meeste boekwinkels zoeken. In een uithoekje van dit uithoekje liggen zelfs boeken óver poëzie. Pogingen om lezers te winnen, alsof dat nodig is, want op beslissende momenten in het leven, bij verdriet en verlies, verrukking en vreugde, zoekt iedereen naar poëzie. Zij het niet direct naar poëziebundels, laat staan naar boeken over poëzie. Boeken als Een gedicht is ook maar een ding van Lidewijde Paris en Poëzie als alternatief van Jeroen Dera. Beiden vergeten de Zeeuwse dichters niet. Beiden betonen zich enthousiast. Alleen blijkt Lidewijde Paris vooral gezellig en Jeroen Dera juist geharnast.
 2. Met een vulpen kun je fantastische punten zetten
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Met een vulpen kun je fantasti­sche punten zetten

  Weken ben ik er al mee bezig. In mijn hoofd dan toch. Mijn laatste column. Die moet knallen, schitteren, spetteren, enthousiasmeren, lang herinnerd worden. De overstap naar het pensionadoschap vraagt immers iets heel bijzonders. Maar nu ik een beetje koortsig en wiebelig achter mijn toetsenbord zit, moet ik vooral aan een plumpudding denken. Past wel bij kerst overigens, maar het gaat me om het in elkaar zakken. Al die vooraf verzonnen maar niet opgeschreven afscheidscolumns, ze bleken geen goed fundament te hebben. Helaas.