Volledig scherm
Tanja Huissoon © Ernesta Verburg

Tanja Huissoon signeert in Goes

Zaterdag 22 juni signeert Tanja Huisoon haar boek ‘Het zal nooit voorbij zijn’ van 13.30 tot 14.30 in boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Tanja, woonachtig in Kapelle, schreef een roman over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Het boek speelt zich voor de helft af in het huidige Zeeland (Goes, Middelburg en Vlissingen) en voor het de andere helft in het Polen van 1944.

Ondanks dat de verhalen zich in een andere tijd afspelen, zijn ze sterk met elkaar verbonden. De roman beschrijft de verschrikkingen die in 1944 gebeurd zijn en de gevolgen daarvan op de levens van de hoofdpersonages die in 2018 leven en de oorlog niet hebben meegemaakt. Ze zijn zich niet bewust van de gruwelijkheden die toen hebben plaatsgevonden, maar komen er steeds meer achter dat de liefde en de problemen die ze in hun dagelijks leven tegenkomen van een veel grotere omvang zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Stukje bij beetje dwingt het leven hen onder ogen te zien wat er vroeger gebeurd is en dat zowel liefde als trauma in staat is om de dood te overstijgen. Met elke ontdekking die de hoofdpersonages hierover doen, komen de verhaallijnen dichter bij elkaar te liggen.

Volledig scherm
Cover Het zal nooit voorbij zijn - Tanja Huissoon © nvt
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat is er nou leuker dan de spijker op de kop te slaan zonder dat je een hamer vasthoudt?
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Wat is er nou leuker dan de spijker op de kop te slaan zonder dat je een hamer vasthoudt?

    Tijd om de zon in het water te zien schijnen. Want zo werkt dat. Als het u voor de wind gaat, dan hoef ik niet tegen de bierkaai te vechten. Ha. De grap van deze eerste drie zinnen is dat meer dan de helft van het jonge lezerspubliek nu al de pijp aan Maarten heeft gegeven. Zeggen internetwatchers en getatoeëerde hiphoppers die er verstand van denken te hebben. De jeugd van tegenwoordig groeit niet meer op met gezegdes en volkswijsheden. En denkt aan een skiff als er eens tegen de stroom moet worden opgeroeid.

blogs