Volledig scherm
Stephan Enter kosteloos © ALESSANDRO CANI

Stephan Enter vertelt
over zijn 'Pastorale’

Schrijver Stephan Enter komt dinsdag 4 februari naar Terneuzen. In Porgy en Bess vertelt hij vanaf 20.00 uur over zijn nieuwste roman ‘Pastorale’. 

Stephan Enter (1973) debuteerde in 1999 met de verhalenbundel 'Winterhanden'. Met zijn roman 'Grip’ won hij in 2012 de Prijs van de Lezersjury bij de Gouden Boekenuil, de F. Bordewijkprijs en de C.C.S. Croneprijs.

De roman 'Pastorale’ werd vorig jaar november in het tv-programma 'De Wereld Draait Door’ uitgeroepen tot 'boek van de maand'. Het verhaal speelt in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een gereformeerd dorp. Oscar kijkt uit naar het moment waarop hij de verstikkende saaiheid van de streek achter zich kan laten. Louise komt terug uit haar studiestad. 'Pastorale’ gaat over een onmogelijke en onhandige verliefdheid. En ook over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als KNIL-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. 

  1. Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis
    zeeland-geboekt

    Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis

    Sluis - Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver van de bejubelde roman 'Grand Hotel Europa’, komt naar Sluis. Woensdag 11 maart geeft hij vanaf 20.00 uur een lezing in het Belfort. Pfeijffer (1968) schrijft behalve romans ook gedichten, columns, essays, theater en songteksten. Hij woont en werkt sinds zes jaar in Genua. Tot 2004 was hij als classicus verbonden aan de Universiteit van Leiden. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘La Superba’. Dit jaar is hij met ‘Grand Hotel Europa’ één van de genomineerden voor diezelfde Libris Literatuurprijs.

blogs