Volledig scherm
Tijs van Bragt. © Ronald den Dekker

Spoken word met
Zeeuwse dichters

Volledig scherm
Raymond van de Ven © Raymond van de Ven

De Zeeuwse dichters Tijs van Bragt en Raymond van de Ven staan donderdag 6 februari vanaf 19.30 uur centraal op de vijfde editie van de ‘spoken word-avond Woordwaarde’ in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Presentator Jos Rouw interviewt Van Bragt over zijn nieuwe dichtbundel ‘Bonterik Sterrenzager’, die op deze avond wordt gepresenteerd. Raymond van de Ven is net aangesteld als stadsdichter van Middelburg.

Tijs van Bragt (1985) uit Groede publiceerde in literaire tijdschriften en bloemlezingen. In 2012 verscheen de bundel ‘Alles is in mij’. Hij ontving in oktober 2017 de Blinckaertprijs. Raymond van de Ven (1975) woont sinds ongeveer zijn tiende in Middelburg waar hij zo nu en dan een gedicht schrijft. Hij schrijft over alledaagse zaken zoals de afwas, de liefde of de NS-dienstregeling. 

  1. Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis
    zeeland-geboekt

    Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis

    Sluis - Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver van de bejubelde roman 'Grand Hotel Europa’, komt naar Sluis. Woensdag 11 maart geeft hij vanaf 20.00 uur een lezing in het Belfort. Pfeijffer (1968) schrijft behalve romans ook gedichten, columns, essays, theater en songteksten. Hij woont en werkt sinds zes jaar in Genua. Tot 2004 was hij als classicus verbonden aan de Universiteit van Leiden. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘La Superba’. Dit jaar is hij met ‘Grand Hotel Europa’ één van de genomineerden voor diezelfde Libris Literatuurprijs.

blogs