Anne-Ginne Goemans.
Volledig scherm
Anne-Ginne Goemans. © Marc Brester

Schrijfster Anne-Gine Goemans komt naar Goes

zeeland-geboektGOES - Schrijfster Anne-Gine Goemans komt maandag 7 oktober naar Goes. In gesprek met PZC-journalist Jan van Damme vertelt ze over haar nieuwe roman ‘Holy Trientje’. Daarin beschrijft ze het verhaal van de 86-jarige non Trientje en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. De roman is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse non Megan Rice, die in 2012 een streng beveiligd nucleair complex in Amerika wist binnen te dringen.

Anne-Gine Goemans is schrijver en journalist. Van haar in 2015 verschenen ‘Honolulu King’ werden meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

De avond begint om 20.00 uur in het tropische bos van Omnium in Goes. Kaarten zijn te koop bij de Goese boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.

Holy Trientje
Volledig scherm
Holy Trientje © -
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Andreas Kinneging: prikkelend en soms wereldvreemd

  Andreas Kinneging: prikkelend en soms wereld­vreemd

  In één opzicht wil, naar ik vermoed, Andreas Kinneging graag worden tegengesproken. ‘Een Zeeuwse knol wordt nooit een Arabier’, schrijft hij in het voorwoord van ‘De onzichtbare Maat. Archeologie van goed en kwaad’. Een boek dat vanwege de grootscheepse opzet herinneringen oproept aan ‘De compositie van de wereld’ van Harry Mulisch. Bijna zeshonderdvijftig bladzijden dik, honderden zeer geleerde noten, een imponerende bibliografie waarop veel titels van Kinneging, Andreas prijken en een uitgebreide lijst van de ‘meest gebruikte Griekse woorden’. En er wordt véél Grieks gebruikt.
 1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
  Podcast

  PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

  Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.
 2. Thriller Zoutelande
in Duitse vertaling
  zeeland-geboekt

  Thriller Zoutelande in Duitse vertaling

  De vorig jaar oktober verschenen thriller 'Zoutelande’ van Linda van Rijn was meteen een succes. Meer dan 40.000 exemplaren gingen er over de toonbank. Ook Duitse toeristen grepen naar het aan de Walcherse kust gesitueerde moordverhaal. Om hen van dienst te zijn verschijnt deze week de Duitse vertaling van het boek. De titel is nog steeds 'Zoutelande', alleen staat er nu ‘Kriminalroman’ op de cover. En in de vertaling van Andrea Prins staat te lezen dat een echtgenote er ‘ungeniert drauflosflirtet'. Uitgeverij Marmer brengt het boek voor 15,- euro in de winkel.

blogs