Volledig scherm
Rudi Vranckx © © VRT - Bart Musschoot

Rudi Vranckx vertelt over zijn oorlog

zeeland geboektRudi Vranckx is oorlogsverslaggever voor de Belgische VRT. Op dinsdag 16 april is hij te gast in Porgy en Bess in Terneuzen. Hij vertelt dan over zijn nieuwe boek Mijn kleine oorlog - Dertig jaar aan het front.

Van de val van Roemenië in 1989 tot de recente val van het IS-kalifaat in Syrië en Irak: Rudi Vranckx was erbij. Vranckx (1959) is historicus, journalist voor VRT NWS en auteur van boeken, persoonlijke columns en actualiteitsanalyses op internet en in kranten. Hij publiceerde onder andere over de roots van het moslimterrorisme (2006, in samenwerking met Ina Maes en Inge Vrancken).

Dat boek kreeg de ABN AMRO Bank Publieksprijs voor het Beste Non-Fictie Boek. In 2008 verscheen Stemmen uit de oorlog, dat werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs en de M.J. Brusseprijs. Het boek De vloek van Osama hoorde bij de gelijknamige serie op Canvas. In zijn laatste nieuwe werk Mijn Kleine Oorlog (2018) vertelt Vranckx hoe hij zelf drie decennia oorlogen heeft beleefd.

De lezing begint om 20.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar via porgyenbess.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs