Volledig scherm
Rudi Vranckx © © VRT - Bart Musschoot

Rudi Vranckx vertelt over zijn oorlog

zeeland geboektRudi Vranckx is oorlogsverslaggever voor de Belgische VRT. Op dinsdag 16 april is hij te gast in Porgy en Bess in Terneuzen. Hij vertelt dan over zijn nieuwe boek Mijn kleine oorlog - Dertig jaar aan het front.

Van de val van Roemenië in 1989 tot de recente val van het IS-kalifaat in Syrië en Irak: Rudi Vranckx was erbij. Vranckx (1959) is historicus, journalist voor VRT NWS en auteur van boeken, persoonlijke columns en actualiteitsanalyses op internet en in kranten. Hij publiceerde onder andere over de roots van het moslimterrorisme (2006, in samenwerking met Ina Maes en Inge Vrancken).

Dat boek kreeg de ABN AMRO Bank Publieksprijs voor het Beste Non-Fictie Boek. In 2008 verscheen Stemmen uit de oorlog, dat werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs en de M.J. Brusseprijs. Het boek De vloek van Osama hoorde bij de gelijknamige serie op Canvas. In zijn laatste nieuwe werk Mijn Kleine Oorlog (2018) vertelt Vranckx hoe hij zelf drie decennia oorlogen heeft beleefd.

De lezing begint om 20.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar via porgyenbess.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs