Oek de Jong
Volledig scherm
Oek de Jong © ANP

Psychologieprijs voor Oek de Jong

De voor een belangrijk deel in Zeeland spelende roman ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong heeft de Peter van Straaten Psychologieprijs 2021 gewonnen. Ook Sander Kollaard en Manon Uphoff vielen in de prijzen. 

 1. René Verhulst wil met boek spiegel voorhouden: ‘Niet alles is waar’
  PREMIUM

  René Verhulst wil met boek spiegel voorhouden: ‘Niet alles is waar’

  GOES/EDE - In zijn nieuwe boek ‘Stakende stemmen’ neemt René Verhulst de lezer mee in de journalistieke wereld. De oud-burgemeester van Goes wil laten zien hoe groot de invloed van sociale media op ons leven is aan de hand van twintig korte verhalen over EdeCity, een denkbeeldig platform voor kritische inwoners. ,,Ik probeer mensen een spiegel voor te houden. Ben je er van bewust dat niet alles waar is.”
 1. Nathalie Pagie
signeert in Goes
  zeeland-geboekt

  Nathalie Pagie signeert in Goes

  Zaterdag 2 oktober komt thrillerauteur Nathalie Pagie naar Goes. Ze maakte naam met de zogenaamde winterthrillers ‘IJsengel’, ‘Noordkaap’ en ‘Helsinki’ en de Tara en Diego-serie. Ook is ze tweevoudig winnaar van de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller. Haar pas verschenen tiende, ‘Camping Oosthoek’, vertelt hoe een echtscheidingsadvocate in de onderwereld verzeild raakt. De schrijfster signeert van 12.30 tot 14.00 uur in boekhandel De Koperen Tuin, en van 14.00 tot 15.30 uur in boekhandel Het Paard van Troje.
 2. Margot Vanderstraeten 
in Porgy en Bess
  zeeland-geboekt

  Margot Vander­strae­ten in Porgy en Bess

  Dinsdag 28 september is de Vlaamse schrijfster Margot Vanderstraeten (53) om 20.00 uur te gast in Porgy en Bess in Terneuzen. Ze had internationaal succes met haar roman ‘Mazzel Tov’ (2017) over orthodoxe Joden in Vlaanderen. De pas verschenen roman ‘Minjan’ is het vervolg. De schrijfster: ,,In mijn boek ‘Mazzel Tov’ beschrijf ik de vriendschap tussen mij en een strengreligieus Joods gezin. Door dat boek leerde ik nieuwe families kennen die mij uitlegden hoe ‘bij hun thuis’ het Jodendom wordt beleefd. Deze mensen beschrijf ik in ‘Minjan’.”