Volledig scherm
© Boekenweek

Programma Boekenweek in Zeeland

zeeland geboektDe 84ste Boekenweek wordt gehouden van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart. Het thema is ‘De moeder de vrouw’, geïnspireerd op het gedicht van Martinus Nijhoff. Geschenkschrijver Jan Siebelink en essayschrijver Murat Isik komen naar Kloetinge. Peter Buwalda meldt zich in Middelburg en Ilja Leonard Pfeijffer geeft een lezing in Terneuzen. Met ook een bijeenkomst met 21 Zeeuwse dichters. En nog veel meer. In Middelburg begint het boekenfestijn al op woensdag 20 maart.

woensdag 20 maart
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 15.30 uur: Reineke van Wouwe vertelt over haar boek ‘De Melksalon’, een Zeeuwse familiegeschiedenis. Toegang gratis.

vrijdag 22 maart
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 15.30 uur: Dubbelpresentatie – Anna A. Ros over haar bundel ‘Kort An’ met verhalen over moederschap, gender, leven en dood; Floortje Zwigtman over ‘Het boek van het leven’, waarin ze vertelt over tradities rond zwangerschap, bevalling en moederschap. Toegang gratis.

zaterdag 23 maart
Kapelle, boekhandel Lectori, vanaf 14.00 uur: Digna Mielard uit Zonnemaire vertelt over haar boek ‘Avontuurlijk Cuba’.

Goes, boekhandel Het Paard van Troje, 14.00 tot 16.00 uur: Paul de Schipper signeert zijn boek ‘Verslaggever van ’t Nieuwe Zeeuwtje’.

Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 14.00 uur: Kinderworkshop Ex Libris-stempel maken, met kunstcollectief VirusGrafiek. Deelname kost 10,- euro per persoon (inclusief materiaal, begeleiding en stempelkussen).

zondag 24 maart
Kloetinge, Geerteskerk, 14.00 uur: Boekenweekfeest met Jan Siebelink (boekenweekgeschenk), Murat Isik (boekenweekessay), oud-burgemeester René Verhulst van Goes en actrice/presentatrice Karin van As. Kaarten in de voorverkoop 10,- euro, aan de zaal 12,50 euro. Organisatie: de Goese boekhandels De Koperen Tuin en Het Paard van Troje. Voor de aanwezigen is er een speciaal voor de gelegenheid geschreven, kort verhaal van Rene Verhulst, genummerd en gesigneerd.

Maandag 25 maart
Middelburg, ZB Bibliotheek van Zeeland, 19.00 uur: Oud-Engeland correspondent Peter Brusse (NOS, Volkskrant) over de Brexit en de band Nederland-Engeland naar aanleiding van zijn pas verschenen boek ‘Dag, Engeland. Wij en onze overburen. Van Bonifatius tot Brexit’. Herman Lelieveldt van University College Roosevelt gaat met Brusse in gesprek. Toegang 2,50 euro.

Dinsdag 26 maart
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 16.00 uur: PZC-Drvkkery-lezing – Peter Buwalda over zijn nieuwe roman ‘Otmars zonen’. PZC-verslaggever Ernst Jan Rozendaal gaat met hem in gesprek. Toegang 7,50 euro (korting voor PZC-abonnees).

Goes, boekhandel Het Paard van Troje, 13.45 tot 14.45 uur: Peter Buwalda signeert zijn nieuwe boek ‘Otmars zonen’.

Zierikzee, Bibliotheek Oosterschelde, 19.30 uur: Moeder Mayke Smit en dochter Alice Altink presenteren hun boek ‘Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen’; met groepsgesprekken. Toegang 7,50 euro.

Woensdag 27 maart
Meliskerke, boekhandel De Boekenmolen, 19.45 uur: Schrijfster Marianne Grandia vertelt over haar werk en leven en ‘Lichtval’, het vers van de pers verschenen actieboek. Het thema van deze novelle is de kwetsbaarheid van de liefde.

Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 16.00 uur: Rosemarijn Milo (foto) vertelt in gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme over haar boek ‘Een vervlogen droom’, met gefingeerde brieven van haar grootmoeder Guusje Maes uit Hoofdplaat. Toegang gratis.

Donderdag 28 maart

Terneuzen, cultuurcentrum Porgy en Bess, 20.30 uur: lezing Ilja Leonard Pfeijffer over zijn laatste roman Grand-Hotel Europa. Toegang 10,- euro.

Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 19.00 uur: Avond van de Schelde-poëzie. Eenentwintig Zeeuwse dichters die deelnemen aan Vers op Zondag op het PZC-boekenblog Zeelandgeboekt lezen een Scheldegedicht. Theatermaker Josien de Graaf is gastvoorlezer. Met saxofoonimprovisaties van Jasper van Damme. Toegang gratis.

Goes, boekhandel De Koperen Tuin, 19.30 uur: lezing Eveline van de Putte (foto) over haar boek ‘Nieuwe namen, levensverhalen van transgender ouderen’. Toegang gratis.

vrijdag 29 maart

Vlissingen, boekhandel ’t Spui, 14.00 tot 16.00 uur: de ’Loesje schrijfworkshop’ in samenwerking met Loesje Zeeland: ‘Waar word jij blij van in Vlissingen?’ ‘Wat houdt jou bezig als je in Vlissingen bent?’

Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 16.00 uur: Historica Els Kloek vertelt over haar boek ‘1001 vrouwen inde Nederlandse geschiedenis’. Toegang gratis.

zaterdag 30 maart

Goes, boekhandel Het Paard van Troje, 14.00 tot 16.00 uur: ‘Meet and greet’ met Peter de Boevere, hij vertelt over zijn nieuwe Zeeuwse thriller ‘Schuld’ (uit de serie Zeeuws Bloed).

Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 12.30 uur: Lunchtafelgesprek met Andreas Oosthoek over diens boek ‘De moeder de vrouw, mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff’. Ook met uitgever Eva Cossee. Toegang 5,- euro.

zondag 31 maart

Goes, boekhandel De Koperen Tuin, 13.30 – 15.00 uur: Grote rebelse Goese Voorleesmarathon. Op deze Vriendinnendag wordt er voorgelezen uit de boeken ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’, waarin verhalen van vrouwelijke rolmodellen centraal staan. Organisatie: boekhandel De Koperen Tuin, Bibliotheek Oosterschelde & de Zeeuwse Muziekschool. Burgemeester Margo Mulder van Goes leest het eerste verhaal voor. De meidenband Tricycle verzorgt de muziek.

Vlissingen, boekhandel ’t Spui, 15.00 uur: Jan van Mersbergen presenteert zijn nieuwe roman ‘De onverwachte rijkdom van Altena’. Toegang gratis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Top 5 van de Zeeuwse boekhandels: september 2019
    PREMIUM
    zeeland-geboekt

    Top 5 van de Zeeuwse boekhan­dels: september 2019

    We hebben een korte zomerdip gehad. Waarmee ik wil zeggen: het is even geleden dat de top 5 van de Zeeuwse boekhandels verscheen. Nu pakken we met september 2019 de draad weer op. En het is al oorlog wat de klok slaat. Met het monumentale werk van Hans Sakkers en Tobias van Gent als onbetwiste koploper, dat boek is toe aan een tweede druk. De strip van Willem Meijer en Arthur Scheijde is ook een hit. En Carla Rus is met haar bevrijdingsverhaal eveneens in trek. Oek de Jong zorgt met zijn roman 'Zwarte schuur’ voor variatie.

blogs