Volledig scherm
cover Het bezielde landschap van Kick Bras © Uitgeverij Skandalon

Over het bezielde landschap

Kick Bras schreef het ‘Het bezielde landschap’, over het geschilderde landschap als spiegel van de ziel en uitdrukking van spirituele waarden. Hij houdt hierover donderdag 13 februari een lezing in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. De schrijver toont en becommentarieert landschappen van Caspar David Friedrich tot William Turner, van Vincent van Gogh tot Anselm Kiefer. Daarbij zal hij veel van de schilderijen projecteren. Aan de orde komen thema’s als het verlangen naar een aards paradijs, kosmisch besef, de berg als manifestatie van het goddelijke. 'Het bezielde landschap’ is een kijk- en overdenkboek met grote kleurafbeeldingen.  

Kick Bras (1949) is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen (zie www.kickbras.nl).

 1. Mens en machine 2
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Mens en machine 2

  Eind jaren zestig van de vorige eeuw schreef de Franse schrijver Jean Anouilh het toneelstuk: ‘Becket, ou l’honneur de Dieu’, over de relatie tussen Thomas Becket en Henry II van Engeland. Aan het einde van het stuk wordt Becket vermoord in de kathedraal van Canterbury. In het toneelstuk komt een scène voor van een maaltijd waarbij de vork wordt geïntroduceerd. Er is meteen commentaar op deze nieuwigheid: een vork om mee te eten! Eten gaat toch even goed met de hand!
 2. Top 5 van de Zeeuwse boekhandels: januari 2020
  zeeland-geboekt

  Top 5 van de Zeeuwse boekhan­dels: januari 2020

  Januari is in boekenland niet meteen een spectaculaire maand. Beetje bekomen van december, dat is het meer. In de lijstjes van de best verkochte Zeeuwse boeken zijn dan ook geen grote verschuivingen waar te nemen. Weinig nieuwkomers ook. Oek de Jong en de Slag om de Schelde houden stand. Prettig dat het fotoboek van Jan van Broekhoven en Cees Maas het licht zag. Dat weet in elk geval in Goes en Middelburg potten te breken. En wie weet, het duurt even voor zo'n boek landt, volgende maand horen we er vast meer van.

blogs