Wils van Hulst
Volledig scherm
PREMIUM
Wils van Hulst © Ruben Oreel

Niet meer op de kalender

Wils van Hulst
Volledig scherm
Wils van Hulst © Ruben Oreel
Het monument in Ierland ter nagedachtenis van de familieleden van Wils van Hulst.
Volledig scherm
Het monument in Ierland ter nagedachtenis van de familieleden van Wils van Hulst. © Ruben Oreel

In één vliegtuigcrash vier familieleden kwijt raken. Wils van Hulst uit Kapelle schrijft erover in haar boek ‘Als we terug komen...’ Ze vertelt ook hoe een Brabantse haar draai vindt in Zeeland.

Jan van Damme

Over de dood gaat het boek van Wils van Hulst in Kapelle. Haar vader, zus Marion, jongste broer Erik en Marions vriend Jan kwamen op 19 juni 1987 om het leven toen hun vliegtuigje in dichte mist in Noord-Ierland neerstortte. Wat een ontspannen vakantietripje had moeten worden, werd een drama. Wils schrijft in het pas verschenen ‘Als we terug komen...’ haar herinneringen op aan de uit het leven weggerukte familieleden. Het gouden ringetje dat ze van haar vader kreeg, draagt ze nog dagelijks. Zus Marion was kunstenares, een jaar na haar dood werd er een expositie ingericht met haar werk. Broer Erik - een dierenliefhebber tot en met - was een nakomer, hij was pas 15 jaar.

 1. Uit de Zeeuwse Almanak
  zeeland-geboekt

  Uit de Zeeuwse Almanak

  In het begin van de maand maart speelde het sterrenbeeld Vissen nog een overheersende rol. Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn vertonen doorgaans een grillig karakter. Ze zijn slap, buigzaam en week en ze zijn goedgelovig. Ze lezen daarom dit graag. Gluiperds wil ik ze niet noemen. Vissen zijn uitermate geschikte ondergeschikten. Sinds enkele weken is, zoals u wel gemerkt zal hebben echter het sterrenbeeld Ram van invloed. Rammen zijn te herkennen aan balsturig gedrag. Ze kunnen stijfkoppig zijn, haatdragend, hardnekkig , wraakzuchtig en wrokkig en ze zijn (we durven dit haast niet te schrijven) buitengemeen agressief. Ze weten precies wat een ander moet doen en wat niet, hoe je in de rij moet staan bij de bakker en welke afstand je precies moet bewaren. Ze plakken graag tape op de vloer.
 2. Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had

  Het is anders deze dagen. Drastisch anders. Blij zijn met de lente lijkt taboe. Wandelend loeren we achterdochtig naar elkaar, je moet op anderhalve meter afstand blijven hoor. De voordeurbel. Als ik opendoe staat de postbode al tien meter verder op straat te zwaaien dat hij een pakketje heeft neergelegd. De boekwinkel is open, nog wel. Ook daar waan ik me een melaatse. Geen kip, bijna geen kip te zien. Het lijkt of er iemand met een gifspuit door de wereld is getrokken om elk spoortje levendigheid de kop in te drukken.

blogs