Volledig scherm
PREMIUM
Niek Karhof, verslaggever van 't Nieuwe Zeeuwtje © Familie Karhof

Niek Karhof: Verslaggever van ’t Nieuwe Zeeuwtje

Zeeland geboektNiek Karhof had een vulpen en een notitieblokje. Je zag hem steevast in pak en als het weer erom vroeg in een lange regenjas. Vanaf 1926 reed hij op zijn fiets door de Bevelanden. Op zoek naar nieuws voor zijn ‘Nieuwe Zeeuwsche Courant’.

Oud-journalist Paul de Schipper van BNDeStem heeft de krantenman uit de mist van het verleden teruggehaald. ‘Verslaggever van ‘t Nieuwe Zeeuwtje’ is de titel van het boek, waarin hij het levensverhaal van Nic. J. Karhof (1894-1975) vertelt. Vrijdag 15 maart wordt de nieuwe uitgave gepresenteerd in het pand Westsingel 98 in Goes, waar het kantoor van de Nieuwe Zeeuwsche Courant was gevestigd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs