Volledig scherm
PREMIUM
Niek Karhof, verslaggever van 't Nieuwe Zeeuwtje © Familie Karhof

Niek Karhof: Verslaggever van ’t Nieuwe Zeeuwtje

Zeeland geboektNiek Karhof had een vulpen en een notitieblokje. Je zag hem steevast in pak en als het weer erom vroeg in een lange regenjas. Vanaf 1926 reed hij op zijn fiets door de Bevelanden. Op zoek naar nieuws voor zijn ‘Nieuwe Zeeuwsche Courant’.

Oud-journalist Paul de Schipper van BNDeStem heeft de krantenman uit de mist van het verleden teruggehaald. ‘Verslaggever van ‘t Nieuwe Zeeuwtje’ is de titel van het boek, waarin hij het levensverhaal van Nic. J. Karhof (1894-1975) vertelt. Vrijdag 15 maart wordt de nieuwe uitgave gepresenteerd in het pand Westsingel 98 in Goes, waar het kantoor van de Nieuwe Zeeuwsche Courant was gevestigd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Top 5 van de Zeeuwse boekhandels: september 2019
    PREMIUM
    zeeland-geboekt

    Top 5 van de Zeeuwse boekhan­dels: september 2019

    We hebben een korte zomerdip gehad. Waarmee ik wil zeggen: het is even geleden dat de top 5 van de Zeeuwse boekhandels verscheen. Nu pakken we met september 2019 de draad weer op. En het is al oorlog wat de klok slaat. Met het monumentale werk van Hans Sakkers en Tobias van Gent als onbetwiste koploper, dat boek is toe aan een tweede druk. De strip van Willem Meijer en Arthur Scheijde is ook een hit. En Carla Rus is met haar bevrijdingsverhaal eveneens in trek. Oek de Jong zorgt met zijn roman 'Zwarte schuur’ voor variatie.

blogs