UTRECHT, 27-09-2020 , Stadsschouwburg Utrecht

Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival 2020 bij Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht.

Op de foto:  Michiel Romeyn
Volledig scherm
UTRECHT, 27-09-2020 , Stadsschouwburg Utrecht Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival 2020 bij Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht. Op de foto: Michiel Romeyn © Brunopress

Michiel Romeyn signeert in Goes

 1. Vlissingers schrijven ‘bijbel’ voor beginnend horecapersoneel: ‘Alles draait om aandacht voor de gast!’
  PREMIUM

  Vlissin­gers schrijven ‘bijbel’ voor beginnend horecaper­so­neel: ‘Alles draait om aandacht voor de gast!’

  VLISSINGEN - Hoe draag je een dienblad of verkoop je meer drankjes? Maar bovenal: hoe leg je de gast in de watten? Het staat haarfijn beschreven in het nieuwe boek Ober! Ober! waarmee de Vlissingse horecatijgers Jordy van Heese en Stijn van Boxtel de beginnende horecamedewerker op het juiste spoor willen zetten. ,,Oprechte aandacht voor de gast, daar draait alles om.”
 2. Schinkel en De Lodder winnen Maerlant poëzieprijs

  Schinkel en De Lodder winnen Maerlant poëzie­prijs

  KATS - De Maerlant poëzieprijs is dit jaar uitgereikt aan twee dichters. Anders Schinkel en Sara de Lodder wonnen samen de driejaarlijkse prijs, omdat de jury niet kon kiezen tussen hun gedichten. Een eervolle vermelding ging naar Monique Bol. De gedichten zijn op groot formaat terug te zien en te lezen in de Zeeuwse Oase in Kats. Alle genomineerde gedichten zijn gebundeld in een boekje. De Maerlant poezieprijs maakt deel uit van de manifestatie Kunstspoor die dit weekend en volgend weekend plaatsvindt op Noord-Beveland.
 3. Freek de Jonge schrijft over zijn jongste jaren
  zeeland-geboekt

  Freek de Jonge schrijft over zijn jongste jaren

  Het eerste deel van de memoires van cabaretier Freek de Jonge (1944) verschijnt donderdag 14 oktober. De titel is 'Kom verder'. De theatermaker duikt in zijn eerste levensjaren en geeft daarbij een beeld van het leven van zijn grootouders en ouders. Het verhaal begint in de zomer van 1900 als de veertienjarige grootvader tijdens het koeien hoeden op Schouwen-Duiveland een Roeping krijgt. Daardoor wordt vader Andries vijftien jaar later voorbestemd tot predikant. Freek woonde van 1962 tot 1965 in Kloetinge, zijn vader was in die jaren godsdienstleraar op het Christelijk Lyceum voor Zeeland in Goes.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Mannen van Schorem komen naar Middelburg
  zeeland-geboekt

  Mannen van Schorem komen naar Middelburg

  Bertus en Leen van de Rotterdamse barbiershop Schorem komen naar Middelburg. Zondag 5 september zijn ze om 15.00 uur met baarden en tattoos te gast in Kaffee 't Hof in Middelburg. Muziekjournalist Floor Boogaart is ook van de partij, zij schreef een boek over de Schoremmannen. PZC-verslaggever Maurits Sep is de interviewer van dienst. DJ Hayo draait als er even niet wordt gepraat rockabilly en blues. De bijeenkomst is de derde in de serie 'Stoere Mannen, Sterke Verhalen’ die ZB Bibliotheek van Zeeland, Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en Kaffee 't Hof organiseren.
 3. Veel vogelverschrikkers hadden ze daar in het land staan
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Veel vogelver­schrik­kers hadden ze daar in het land staan

  Lage zonnen. Lange schaduwen. De zomer aarzelt. Afscheid nemen moet je niet overhaasten. Het land langs mijn pad is gestoppeld. Ontwortelde restjes tarwehalmen met daartussen de Zeeuwse klei die een heel seizoen aan het zicht onttrokken was. Alleen in de sporen van de sproeimachine zag je de bodem doorschemeren. Verderop in de polders ruik ik uien. De aardappelloodsen beginnen gevuld te raken.