Volledig scherm
Marcel van den Driest, Oost-Souburg, 100% Zeeuw, aflevering 7, familienamen, verslaggever Rolf Bosboom © Ernesta Verburg

Met snelsonnetten
het jaar uit

Voor de twaalfde keer sluit de Zeeuwse dichter Coenraedt van Meerenburgh (1967) het jaar af met snelsonnetten in boekhandel De Drvkkery in Middelburg.

Hij doet dat dinsdagmiddag 31 december om 14.00 uur. In de Dichterlijke Oudejaarsshow blikt hij in korte verzen terug op het afgelopen jaar. De voorstelling eindigt met een lied, een ‘Ode aan het snelsonnet’. Pianist Ferenc Hannewijk verzorgt de muzikale omlijsting. 

De Drvkkery is sinds 2003 jaarlijks het toneel van de snelsonnetten. Als geheugensteuntje voor de onderwerpen van de snelsonnetten zijn er afbeeldingen te zien op een projectiescherm.

Coenraedt: ,,Ik lees een selectie voor van de snelsonnetten die ik het afgelopen jaar heb gepubliceerd op www.gedichten.nl en mijn Facebook-pagina. Enkele onderwerpen domineerden: Brexit, Epstein, klimaatstakingen, boerenprotesten en de stikstofcrisis. Maar er is ook ruimte voor de homo-priester, bokser Rudi Lubbers, pitspoezen, de Notre Dame, Frans Timmermans en Frits Wester.”

 1. Kerstmes
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Kerstmes

  Het kerstfeest of hoe het dan ook genoemd wordt, lijkt steeds langer uitgesmeerd te worden. Vorig jaar september zagen we al de eerste voortekenen en een maand later was alles al in gang gezet. In november heerste er op veel plaatsen al een kerstsfeer die vooral uit lichten en lichtjes bestond. In Perth, in Australië, zagen we volop lichtgevende kerstkangeroes, lichttunnels met door een computer aangestuurde lichtpartijen, metershoge knipperende kerstbomen en projecties op gebouwen en op plaveisel. Men noemde het feest ook wel: ‘the silly feast of Christmas’.
 2. Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg
  zeeland-geboekt

  Libriswin­naar Rob van Essen komt naar Middelburg

  In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

blogs