Jan Vantoortelboom foto Mechteld Jansen
Volledig scherm
Jan Vantoortelboom foto Mechteld Jansen © mechteld jansen

Met Jan Vantoortelboom naar Elverdinge

Zondag 19 mei begeleidt schrijver Jan Vantoortelboom lezers op een bustour naar zijn geboortedorp Elverdinge, gemeente Ieper. Hij doet dat op uitnodiging van de Goese boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin. De eerste opstapplaats is op de parking Oostwal in Goes, vertrek 10.00 uur. Lezers in Zeeuws-Vlaanderen kunnen om 10.20 uur opstappen op de parking bij zwembad Scheldorado in Terneuzen. De romans ‘De verdronken jongen’ en ‘Meester Mitraillette’ spelen zich af in Elverdinge. Ook de nieuwe roman ‘Jagersmaan’ is daar voor een deel gesitueerd. Tijdens de busrit op weg naar Elverdinge gaat PZC-verslaggever Jan van Damme met de schrijver in gesprek. In en rond Elverdinge worden locaties bezocht waar Stoffel en Bert Vanheule, David Verbocht en Victor Vanheule tot leven werden gewekt. In het dorp krijgen de deelnemers aan de tour een lunch aangeboden. Later in de middag wordt in de omgeving nog een begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog bezocht. De terugkomst in Terneuzen en Goes staat rond 19.00 uur gepland.

Aanmelden kan via info@paardvantroje.nl en info@koperentuin.nl. Kaartjes kosten 50,- euro, voor het totaal: busrit, lunch, consumpties, rondleiding in Elverdinge.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andreas Kinneging: prikkelend en soms wereldvreemd

    Andreas Kinneging: prikkelend en soms wereld­vreemd

    In één opzicht wil, naar ik vermoed, Andreas Kinneging graag worden tegengesproken. ‘Een Zeeuwse knol wordt nooit een Arabier’, schrijft hij in het voorwoord van ‘De onzichtbare Maat. Archeologie van goed en kwaad’. Een boek dat vanwege de grootscheepse opzet herinneringen oproept aan ‘De compositie van de wereld’ van Harry Mulisch. Bijna zeshonderdvijftig bladzijden dik, honderden zeer geleerde noten, een imponerende bibliografie waarop veel titels van Kinneging, Andreas prijken en een uitgebreide lijst van de ‘meest gebruikte Griekse woorden’. En er wordt véél Grieks gebruikt.
  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.
  2. Thriller Zoutelande
in Duitse vertaling
    zeeland-geboekt

    Thriller Zoutelande in Duitse vertaling

    De vorig jaar oktober verschenen thriller 'Zoutelande’ van Linda van Rijn was meteen een succes. Meer dan 40.000 exemplaren gingen er over de toonbank. Ook Duitse toeristen grepen naar het aan de Walcherse kust gesitueerde moordverhaal. Om hen van dienst te zijn verschijnt deze week de Duitse vertaling van het boek. De titel is nog steeds 'Zoutelande', alleen staat er nu ‘Kriminalroman’ op de cover. En in de vertaling van Andrea Prins staat te lezen dat een echtgenote er ‘ungeniert drauflosflirtet'. Uitgeverij Marmer brengt het boek voor 15,- euro in de winkel.

blogs