Volledig scherm
Jan Vantoortelboom foto Mechteld Jansen © mechteld jansen

Met Jan Vantoortelboom naar Elverdinge

Zondag 19 mei begeleidt schrijver Jan Vantoortelboom lezers op een bustour naar zijn geboortedorp Elverdinge, gemeente Ieper. Hij doet dat op uitnodiging van de Goese boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin. De eerste opstapplaats is op de parking Oostwal in Goes, vertrek 10.00 uur. Lezers in Zeeuws-Vlaanderen kunnen om 10.20 uur opstappen op de parking bij zwembad Scheldorado in Terneuzen. De romans ‘De verdronken jongen’ en ‘Meester Mitraillette’ spelen zich af in Elverdinge. Ook de nieuwe roman ‘Jagersmaan’ is daar voor een deel gesitueerd. Tijdens de busrit op weg naar Elverdinge gaat PZC-verslaggever Jan van Damme met de schrijver in gesprek. In en rond Elverdinge worden locaties bezocht waar Stoffel en Bert Vanheule, David Verbocht en Victor Vanheule tot leven werden gewekt. In het dorp krijgen de deelnemers aan de tour een lunch aangeboden. Later in de middag wordt in de omgeving nog een begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog bezocht. De terugkomst in Terneuzen en Goes staat rond 19.00 uur gepland.

Aanmelden kan via info@paardvantroje.nl en info@koperentuin.nl. Kaartjes kosten 50,- euro, voor het totaal: busrit, lunch, consumpties, rondleiding in Elverdinge.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat is er nou leuker dan de spijker op de kop te slaan zonder dat je een hamer vasthoudt?
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Wat is er nou leuker dan de spijker op de kop te slaan zonder dat je een hamer vasthoudt?

    Tijd om de zon in het water te zien schijnen. Want zo werkt dat. Als het u voor de wind gaat, dan hoef ik niet tegen de bierkaai te vechten. Ha. De grap van deze eerste drie zinnen is dat meer dan de helft van het jonge lezerspubliek nu al de pijp aan Maarten heeft gegeven. Zeggen internetwatchers en getatoeëerde hiphoppers die er verstand van denken te hebben. De jeugd van tegenwoordig groeit niet meer op met gezegdes en volkswijsheden. En denkt aan een skiff als er eens tegen de stroom moet worden opgeroeid.

blogs