Volledig scherm
Mirjam van Hengel (r) met Remco Campert © Hans van der Beek

Met Anna Enquist en
over Remco Campert

Volledig scherm
Anna Enquist © Bert Nienhuis

Anna Enquist en Mirjam van Hengel geven dinsdag 5 maart om 20.00 uur een literaire lezing in Porgy en Bess Terneuzen. De lezing stond vorig jaar oktober ook al op de agenda, maar werd toen afgelast. In het eerste gedeelte gaat Mirjam van Hengel in gesprek met Anna Enquist over haar nieuwe roman ‘Want de avond’. Na de pauze geeft Van Hengel een lezing over haar biografie over het leven van Remco Campert.

De nieuwe roman van Anna Enquist gaat over vier leden van een strijkkwartet, die met zichzelf en elkaar in het reine moeten zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel. Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. ‘Een knipperend ogenblik’ is een portret van het leven en werk van de schrijver.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs