Volledig scherm
Mirjam van Hengel (r) met Remco Campert © Hans van der Beek

Met Anna Enquist en
over Remco Campert

Volledig scherm
Anna Enquist © Bert Nienhuis

Anna Enquist en Mirjam van Hengel geven dinsdag 5 maart om 20.00 uur een literaire lezing in Porgy en Bess Terneuzen. De lezing stond vorig jaar oktober ook al op de agenda, maar werd toen afgelast. In het eerste gedeelte gaat Mirjam van Hengel in gesprek met Anna Enquist over haar nieuwe roman ‘Want de avond’. Na de pauze geeft Van Hengel een lezing over haar biografie over het leven van Remco Campert.

De nieuwe roman van Anna Enquist gaat over vier leden van een strijkkwartet, die met zichzelf en elkaar in het reine moeten zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel. Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. ‘Een knipperend ogenblik’ is een portret van het leven en werk van de schrijver.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Presentatie van de Goese wonderdokter
    zeeland-geboekt

    Presenta­tie van de Goese wonderdok­ter

    Albert Willem van Renterghem (1845-1939) is bijna vergeten. Maar hij was de Goese huisarts die de psycho-analyse en de hypnosetherapie in Nederland introduceerde. Hoe hij dat deed beschreef hij in 1920 in zijn ‘Autobiographie’. De Zeeuwse auteur Rinus Spruit bewerkte de oorspronkelijke tekst van Van Renterghem tot een boek voor de lezer van vandaag: ‘De wonderdokter - Albert Willem van Renterghem' (Uitgeverij Cossee, 20,99 euro).

blogs