Volledig scherm
Marloes de Vries. foto: Jan de Groen © Jan de Groen

Meet & Greet met Marloes de Vries in de Drvkkery Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 7 april organiseert boekhandel de Drvkkery om 14.00 uur een meet & greet met illustrator Marloes de Vries. Haar boek 'volwassen worden is optioneel' staat vol (autobiografische) stripjes voor iedereen die technisch gezien al volwassen is maar daar gewoon lak aan heeft. Want volwassen zijn is wat je er zelf van maakt!

Wat als je leeftijdstechnisch gezien wel volwassen bent, maar je totaal niet zo voelt? Wat als iedereen om je heen baby's krijgt, terwijl bij jou zelfs vetplanten doodgaan? En is het erg als jouw toekomstplannen zich beperken tot je plannen voor het avondeten, in plaats van je carrière? Marloes de Vries is een Nederlandse illustrator en kan als geen ander de #struggles van het leven in een stripje vatten. In ‘Volwassen worden is optioneel’ tackelt ze allerlei vreselijk herkenbare situaties. Leuk voor iedereen die zelf volwassen dreigt te worden, of er met genoegen aan terugdenkt.

Er is tijd om kort een praatje met Marloes te maken terwijl ze haar boeken signeert en er een klein portretje in tekent.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Niet
  zeeland-geboekt

  Niet

  Een tijdje geleden maakte ik deel uit van een groep mensen die een rondleiding kreeg door Middelburg. We werden gewezen op dingen die er niet of die er niet meer zijn. Er was wel een gids. Hij wist wat er niet was en vooral wat er niet meer was en wees ons daarop. Het begon op de markt waarvan de vorm na de verwoesting in 1940 geheel is gewijzigd; er zijn honderden huizen door de brand verloren gegaan. Er is toen veel veranderd. We keken ook naar het oude stadhuis dat geen stadhuis meer is. Waar de ambtenaren nu zijn, is een raadsel. En de gids wees naar de topgevel van de Vleeshal waar vroeger een kruisvenster was met een zonnewijzer. Nu is daar een beeld uit 1910 van Wilhelmina en haar dochter Juliana.
 2. Lezing over
verongelukte
RAF-piloot
  zeeland geboekt

  Lezing over verongelukte RAF-pi­loot

  Beeldend kunstenaar Pier Pennings bouwde met panlatten de Spitfire na van zijn oom Bram. Op ware grootte. Dat doorzichtige vliegtuig is momenteel te zien in de Grote Kerk van Veere. Bram Pennings werd in 1941 in zijn RAF-toestel bij Oost-Souburg aangeschoten door Duits afweergeschut. Hij stortte in de Westerschelde en werd nooit teruggevonden. Pier Pennings schreef ook een boek over zijn oom: 'Jongens, ik moet gaan zwemmen'. Zaterdag 31 augustus geeft hij om 15.30 uur een lezing in boekhandel de Drvkkery in Middelburg.

blogs