Volledig scherm
PREMIUM
Suzanne Wouda. © Bart Vermeulen

Maria’s Veere biedt troost

ZEELAND GEBOEKTMaria van Reigersberch uit Veere, zij was als echtgenote de steun en toeverlaat van rechtsgeleerde Hugo de Groot. In haar historische roman Maria gunt Suzanne Wouda ons een kijkje in het leven van een sterke Zeeuwse vrouw.

We kennen Hugo de Groot, de grote, tolerante rechtsgeleerde in de 17de eeuw. We weten van zijn roemruchte ontsnapping in 1621 in een boekenkist uit Slot Loevestein, destijds een staatsgevangenis. Dat zijn echtgenote Maria van Reigersberch (1589-1653) de spectaculaire vlucht bedacht en zijn dienstmeisje Elselina van Houweningen hem met gevaar voor eigen leven uit de gevangenis escorteerde, daarvan weten we dan weer minder of zelfs hoegenaamd niets.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gehard door het leven aan de Noordzee
    PREMIUM

    Gehard door het leven aan de Noordzee

    Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.

blogs