Rob van Essen. ANP KIPPA EVERT ELZINGA
Volledig scherm
Rob van Essen. ANP KIPPA EVERT ELZINGA © ANP

Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg

In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

 1. Beestjes
  RUBRIEK WIM HOFMAN

  Beestjes

  Ooit, tamelijk lang geleden, zag ik een wesp die vocht met een bij. De wesp won gemakkelijk. De bij kon niet veel doen blijkbaar. De wesp beet vervolgens de bij in drie stukken. Hij gaf als het ware aanschouwelijk onderwijs en daar hield ik wel van: eerst ging de kop eraf, dat leek gemakkelijk te gaan. De bij had maar een dun nekje. Ook het achterlijf was er zo afgeknaagd. De wesp nam het middenstuk mee. Misschien is het borststuk het lekkerst of het meest voedzaam. Het zou best eens kunnen. Sindsdien weet ik goed dat insecten uit drie gedeelten bestaan, de kop, het borststuk waar vleugels en zes poten aan zitten en als derde stuk het achterlijf.
 2. Uit de Zeeuwse Almanak
  zeeland-geboekt

  Uit de Zeeuwse Almanak

  In het begin van de maand maart speelde het sterrenbeeld Vissen nog een overheersende rol. Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn vertonen doorgaans een grillig karakter. Ze zijn slap, buigzaam en week en ze zijn goedgelovig. Ze lezen daarom dit graag. Gluiperds wil ik ze niet noemen. Vissen zijn uitermate geschikte ondergeschikten. Sinds enkele weken is, zoals u wel gemerkt zal hebben echter het sterrenbeeld Ram van invloed. Rammen zijn te herkennen aan balsturig gedrag. Ze kunnen stijfkoppig zijn, haatdragend, hardnekkig , wraakzuchtig en wrokkig en ze zijn (we durven dit haast niet te schrijven) buitengemeen agressief. Ze weten precies wat een ander moet doen en wat niet, hoe je in de rij moet staan bij de bakker en welke afstand je precies moet bewaren. Ze plakken graag tape op de vloer.

blogs