Volledig scherm
PREMIUM
Peter Buwalda © ANP

Lezing: Peter Buwalda in Middelburg (plus interview en recensie)

zeeland geboektMet zijn debuutroman Bonita Avenue in 2010 was Peter Buwalda (1971) in één keer een gevestigde naam. Hij werd genomineerd voor vrijwel alle literatuurprijzen en won de Academica Debutantenprijs, de Tzumprijs en de Selexyz Debuutprijs. Afgelopen dinsdag verscheen Buwalda’s tweede roman: Otmars zonen. Daarin vertelt hij het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die met zijn hem onbekende vader Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin verzeild raakt. Tromps carrière begint te wankelen als onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel op het toneel verschijnt.

Peter Buwalda komt naar Middelburg voor de PZC/Drvkkery-lezing op dinsdag 26 maart. Vanaf 16.00 uur gaat hij in boekhandel de Drvkkery in gesprek met PZC-journalist Ernst Jan Rozendaal. Lezers van de PZC kunnen gebruikmaken van een kortingsactie bij online aankoop van een kaartje. Het ticket kost dan €3,50 in plaats van €7,50. Online te bestellen via drukkerijmiddelburg.nl, de kortingscode is ‘pzcbuwalda’ (maximaal twee kaarten per persoon).

Diezelfde dag signeert Buwalda vanaf 13.45 uur in boekhandel Het Paard van Troje in Goes.

*******************************

Interview PZC Magazine zaterdag 9 maart 2019:

‘Ik heb één taak: zorgen dat iemand mijn boek wil uitlezen’

Een tweede boek moet verschijnen binnen de tijd dat The Beatles hebben bestaan, vindt Peter Buwalda. Het is gelukt. Acht jaar na Bonita Avenue ligt Otmars zonen er.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Greetje
    PREMIUM
    zeeland-geboekt

    Greetje

    Mijn moeder zong wel eens wat als ze aan het koken was of bij ander huishoudelijk werk, zoals aardappelen schillen, bonen doppen, sokken stoppen. Ze zong liedjes als: ‘Twee ogen zo blauw’, of: ‘Op de grote stille heide’, maar ze zong ook ooit over Greetje. Greetje wilde naar haar moeders graf, kreeg daarvoor straf en droeg een brandnetelkleedje. Zoiets vond ik een vreselijk idee. Ik wist wat brandnetels waren en je kreeg er blaasjes van op je handen of armen of kuiten. Dat iemand een jurk van brandnetels droeg, leek me haast onverdraaglijk.

blogs