Volledig scherm
cover van Het meisje en de geleerde van Gerdien Verschoor © nvt

Lezing over verdwenen Rembrandts

De stichting Horen, Zien en Lezen organiseert maandag 6 mei een lezing van Gerdien Verschoor. De auteur, kunsthistoricus en directeur van Centrum Westerbork vertelt in het auditorium van Historisch Museum De Bevelanden over haar boek ‘Het meisje en de geleerde’.

Het is het ongelooflijke verhaal van twee verloren gewaande Rembrandts: ‘Meisje in een schilderijlijst’ en de ‘Geleerde aan zijn lessenaar’. De schilderijen zwierven drie eeuwen lang door Europa. ,,Ze sierden de wanden van grachtenpanden en paleizen en behoorden tot de geliefde schilderijen van de laatste Poolse koning”, schrijft uitgever Atlas Contact. Na de Tweede Wereldoorlog leken de schilderijen in het niets verdwenen en voorgoed verloren, maar een paar jaar na de val van de Muur kwamen de meesterwerken opeens tevoorschijn. Verschoor heeft de zwerftocht van de kunstwerken vervlochten met het levensverhaal van de Poolse gravin, die deze van de ondergang redde.

Van Verschoors hand verschenen eerder de romans 'De draad en de vliegende naald' en 'De kop van Oskar Wronski'.

De stichting Horen, Zien en Lezen wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren. Chris de Stoop, Kader Abdolah en Bart van Loo zijn eind vorig jaar al te gast geweest.

Volledig scherm
Gerdien Verschoor - foto Patrick van Gemert © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

De lezing van Verschoor begint maandag 6 mei om 20.00 uur. Locatie is het auditorium van Historisch Museum De Bevelanden in de Singelstraat. Kaartjes à tien euro zijn te koop bij boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin.

Meer informatie over het boek? Zie www.gerdienverschoor.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs