Volledig scherm
© nvt

Lezing in Goes over slavernij in Suriname

ZEELAND GEBOEKTZondag 3 februari geeft Janny de Heer een lezing in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Vanaf 14.00 uur vertelt ze over haar in 2013 verschenen roman Gentleman in slavernij.

Janny de Heer is schrijfster van historische romans. Ze debuteerde in 1999 met Landskinderen van Curaçao. Voor het schrijven van Gentleman in slavernij deed ze uitgebreid onderzoek in Suriname. De roman is gebaseerd op het leven van de Duitser Johann Dieterich Horst die leefde van 1805 tot 1878. Als jonge man vertrok hij vanuit Hannover via Amsterdam naar de kolonie Suriname. Het boek biedt een geschiedenis van het koloniale Suriname in de negentiende eeuw, een tijd van grote veranderingen in de verhoudingen tussen de bevolkingsgroepen. De lezer krijgt een beeld van het dagelijks leven op en om de plantages. Janny de Heer ontraadselt daarbij de familiegeheimen die rond Johann Dieterich Horst zijn ontstaan tot aan zijn dood op 72-jarige leeftijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gehard door het leven aan de Noordzee
    PREMIUM

    Gehard door het leven aan de Noordzee

    Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.

blogs