Volledig scherm
© nvt

Lezing in Goes over slavernij in Suriname

ZEELAND GEBOEKTZondag 3 februari geeft Janny de Heer een lezing in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Vanaf 14.00 uur vertelt ze over haar in 2013 verschenen roman Gentleman in slavernij.

Janny de Heer is schrijfster van historische romans. Ze debuteerde in 1999 met Landskinderen van Curaçao. Voor het schrijven van Gentleman in slavernij deed ze uitgebreid onderzoek in Suriname. De roman is gebaseerd op het leven van de Duitser Johann Dieterich Horst die leefde van 1805 tot 1878. Als jonge man vertrok hij vanuit Hannover via Amsterdam naar de kolonie Suriname. Het boek biedt een geschiedenis van het koloniale Suriname in de negentiende eeuw, een tijd van grote veranderingen in de verhoudingen tussen de bevolkingsgroepen. De lezer krijgt een beeld van het dagelijks leven op en om de plantages. Janny de Heer ontraadselt daarbij de familiegeheimen die rond Johann Dieterich Horst zijn ontstaan tot aan zijn dood op 72-jarige leeftijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs