Volledig scherm
PREMIUM
Cover 'Nog meer literaire locaties in Parijs, de rechteroever’ van Kees van Rijswijk © nvt

Lekker literair wandelen op de rechteroever van Parijs

zeeland geboektKees van Rijswijk (1942) heeft een hobby. Sinds hij zijn onderwijsloopbaan heeft afgesloten en in 2015 in Oostkapelle kwam wonen, wandelt hij literair. Eerst op Walcheren, in 2017. Vorig jaar trok hij zijn wandelschoenen aan in Parijs. Zoals te verwachten was bleek één boek met vier wandelingen in die wereldstad niet genoeg. Nu publiceert hij een vervolg: ‘Nog meer literaire locaties in Parijs’.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs