Volledig scherm
PREMIUM
cover IKEA en andere verzen © Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

Kunt u mij de
weg naar Pamelen
vertellen, meneer?

Mario Molegraaf

Als je vindt dat jouw geloof geen spot verdraagt, is jouw geloof slechts schamele schijn. Frank van Pamelen, de schrijver en theatermaker met vele gedaanten uit Terneuzen, spot zelfs met de kruisiging. Een van zijn bekendste kwatrijnen luidt: ‘Wat is dat smaakvol opgebouwd!/ Riep Jezus aangenaam verrast/ Dat lijkt warempel sandelhout/ Maar pint u mij daar niet op vast’. Je vindt het versje in ‘Dat lijkt warempel sandelhout’ uit 2003. Gepresenteerd als zijn debuut, maar dat klopt niet, want bijvoorbeeld vijf jaar eerder verscheen ‘Min 9 en min 10', een verzameling teksten en gedichten uit zijn theatervoorstellingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin

  Nu het Haagse Malieveld door zwaar uitgeruste onrust aan modder is verreden, vond ik dat wel een mooie bijkomstigheid. Zo dichtbij het stadscentrum, nog dichter bij het Torentje van onze op gezette tijden vergeetachtige eerste minister, daar zag het er plotseling hartstikke landelijk uit. Al die stedelingen moeten zich een aardverschuiving geschrokken zijn. Slik! Slik op hun stoepen, slik op hun met blik volgestouwde doorgangsroutes. Dat waren ze niet gewend.
 2. Uitgeput na een literaire achtbaan
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Uitgeput na een literaire achtbaan

  Geen komma’s, veel strepen, het is kenmerkend voor het jachtige en weerbarstige proza van Dirk Dufraing. Inmiddels is het stil rond deze auteur, in 1956 geboren te Turnhout, maar hij schreef enkele luidruchtige boeken. Zijn debuut Kromhout uit 1988, De Kerstman in september uit 1991, maar vooral Rock’n’Roll uit 1989 waarin de Vlaamse schrijver, tenminste zijn tweede ik, Dédé Destain geheten, zich terugtrekt te Kamperland ‘Noord-Beveland – Zeeland – Nederland – Europa etc.’ Hij heeft daar ‘’n soortement bungalow’ gehuurd om aan de hand van een verzameling LP’s een boek over het verschijnsel rock’n’roll te maken. Een boek dat steeds meer een zelfportret wordt van een aan drank en vrouwen verslaafde schrijver.

blogs