Volledig scherm
josephine rombouts © Ruben Oreel

Josephine Rombouts
geeft schrijfcursus

Josephine Rombouts geeft woensdag 15 januari om 19.30 uur een proefles ‘Creatief Schrijven’ in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. ,,Het is een beginnerscursus maar ook als je al schrijfervaring hebt kun je er veel van opsteken", zegt Josephine. ,,Het materiaal is ontwikkeld en getest door enkele ‘topauteurs’ van uitgeverij Querido en wordt steeds aangepast en uitgebreid. Het doel is om meer te leren over hoe een goed verhaal in elkaar steekt en om zelf een kort verhaal te schrijven. Er zijn opdrachten die je meenemen naar andere auteurs en naar je eigen ervaringen. Je leert overbrengen wat jij wilt zeggen op een manier die anderen aanspreekt.” 

Josephine Rombouts debuteerde vorig jaar met ‘Cliffrock Castle’, een boek over haar werk in de huishouding op een Schots kasteel. Dat werd een onverwacht groot succes. Onlangs verscheen het tweede deel: ‘Terug naar Cliffrock Castle’.

  1. Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg
    zeeland-geboekt

    Libriswin­naar Rob van Essen komt naar Middelburg

    In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

blogs