Joost van Driel grijpt naast AVN Debutantenprijs

weblogKOUDEKERKE - Joost van Driel is met zijn roman ‘In het museum’ niet doorgedrongen tot de shortlist van de AVN Debutantenprijs 2018. De schrijver uit Koudekerke was een van de twaalf kandidaten op de longlist. 

Volledig scherm
Joost van Driel. © Uitgeverij Vrijdag

Donderdag werden de drie titels op de shortlist bekend gemaakt: Rinske Hillen met 'Houtrot', Patricia Jozef met 'Glorie', Arjen van Veelen met 'Aantekeningen voor het verplaatsen van obelisken'.

De prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige prozadebuut van 2017. Van Driel won vorig jaar november bij de Zeeuwse Boekenprijs een ‘Accolade’ voor het beste Zeeuwse debuut. Lees meer over de roman van Van Driel op Zeeland Geboekt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat is er nou leuker dan de spijker op de kop te slaan zonder dat je een hamer vasthoudt?
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Wat is er nou leuker dan de spijker op de kop te slaan zonder dat je een hamer vasthoudt?

    Tijd om de zon in het water te zien schijnen. Want zo werkt dat. Als het u voor de wind gaat, dan hoef ik niet tegen de bierkaai te vechten. Ha. De grap van deze eerste drie zinnen is dat meer dan de helft van het jonge lezerspubliek nu al de pijp aan Maarten heeft gegeven. Zeggen internetwatchers en getatoeëerde hiphoppers die er verstand van denken te hebben. De jeugd van tegenwoordig groeit niet meer op met gezegdes en volkswijsheden. En denkt aan een skiff als er eens tegen de stroom moet worden opgeroeid.

blogs