Joost van Driel grijpt naast AVN Debutantenprijs

weblogKOUDEKERKE - Joost van Driel is met zijn roman ‘In het museum’ niet doorgedrongen tot de shortlist van de AVN Debutantenprijs 2018. De schrijver uit Koudekerke was een van de twaalf kandidaten op de longlist. 

Volledig scherm
Joost van Driel. © Uitgeverij Vrijdag

Donderdag werden de drie titels op de shortlist bekend gemaakt: Rinske Hillen met 'Houtrot', Patricia Jozef met 'Glorie', Arjen van Veelen met 'Aantekeningen voor het verplaatsen van obelisken'.

De prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige prozadebuut van 2017. Van Driel won vorig jaar november bij de Zeeuwse Boekenprijs een ‘Accolade’ voor het beste Zeeuwse debuut. Lees meer over de roman van Van Driel op Zeeland Geboekt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Allerprettigst gelogeerd in Zeeland
    ZEELAND GEBOEKT

    Allerpret­tigst gelogeerd in Zeeland

    Voor ik één regel uit Max Havelaar las, had ik al een hekel aan de schrijver ervan. Allemaal vanwege dat hysterische pseudoniem: Eduard Douwes Dekker (1820-1887) noemde zichzelf Multatuli, ‘ik heb veel gedragen,’ volgens zijn eigen vertaling. Het zelfbeklag zat in al zijn vezels, en die neiging overschaduwt voor mij niet alleen zijn persoonlijkheid, maar hier en daar ook zijn schrijverschap. Heeft hij werkelijk zoveel geleden? En aan wie lag dat eigenlijk? Toch vooral aan hemzelf, is de indruk die blijft hangen als je Dik van der Meulens grote biografie ‘Multatuli’ leest. Maar de bijna altijd opgewonden auteur beleefde een paar ontspannen momenten in Zeeland.

blogs