Wim Hofman in Vlissingen bij een muurschildering uit zijn jeugdboek ‘De stoorworm’.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Hofman in Vlissingen bij een muurschildering uit zijn jeugdboek ‘De stoorworm’. © R Oreel

Jeugdherinneringen Wim Hofman gebundeld in geschenkboek

We staan voor de 27ste editie van de Week van het Zeeuwse Boek. Wim Hofman schreef het daarbij behorende Geschenk: In de sneeuw geboren, een bundel vol pakkende jeugdherinneringen.

 1. Midas Dekkers vertelt over mensenrassen
  zeeland-geboekt

  Midas Dekkers vertelt over mensenras­sen

  Bioloog Midas Dekkers (1946) is vrijdag 26 november te gast in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Hij vertelt dan vanaf 19.30 uur over zijn nieuwste boek ‘Wat loopt daar?’ Dekkers is bekend als columnist van het radioprogramma 'Vroege vogels’ waarin hij sinds 1980 persoonlijke schetsen voorleest. Zijn vaak tegendraadse opvattingen over onder andere het krijgen van kinderen en sporten, verwoordde hij ook in diverse boeken. In 'Wat loopt daar?’ kijkt hij met de ogen van een bioloog naar de mensenrassen, met verwondering en met liefde.
 2. In verhalen kan nu eenmaal alles

  In verhalen kan nu eenmaal alles

  Muis en Leeuw zijn terug. Nee, niet als de theaterfiguren die Josien de Graaf in 1992 tot leven liet komen. Nu heeft ze de dierennamen verwerkt in haar pas verschenen jeugdboek 'Leon & Mikki'. Mikki en Leon zijn vrienden, Mikki noemt Leon Leeuw, Leon noemt Mikki Muis. Op een regenachtige middag vervelen ze zich zo ongeveer te pletter en geeft Leons moeder hen opdracht om de zolder op te ruimen. Daar hebben ze tijdens een vorige spelmiddag een enorme puinhoop achtergelaten. Met gezonde tegenzin gaan ze naar boven.