Schrijver Jeroen Windmeijer signeert in boekhandel Het Paard van Troje in Goes.
Volledig scherm
Schrijver Jeroen Windmeijer signeert in boekhandel Het Paard van Troje in Goes. © Fred Leeflang

Jeroen Windmeijer signeert in Goes

Thrillerschrijver Jeroen Windmeijer komt zaterdag 16 november naar Goes voor een ‘Meet and Greet’ bij boekhandel Het Paard van Troje. Hij is daar aanwezig van 14.00 tot 15.30 uur. De auteur is bekend van een aantal bestsellers zoals 'De bentenissen van Petrus',  ‘Het Pauluslabyrint’ en ‘Het Pilgrim Fathers Complot’. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘De offers’.

In het nieuwste boek worden in een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer in korte tijd drie kinderen vermoord. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? 

Jeroen Windmeijer (1969) wordt ook wel de Nederlandse Dan Brown genoemd. Hij studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Leiden, zijn specialisatie was Latijns-Amerika. Hij werkte als reisleider voor Djoser in Venezuela, Mexico, Guatemala, Belize en Egypte. Na een studie 'wereldgodsdiensten’ werkte hij twaalf jaar als leraar godsdienst. Sinds 1 januari dit jaar is hij voltijds-schrijver.

cover De offers van Jeroen Windmeijer
Volledig scherm
cover De offers van Jeroen Windmeijer © Uitgeverij HarperCollins
 1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
  PREMIUM

  Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

  SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.
 2. De vooruitzichten zien er tot aan de zomer ijzig uit
  PREMIUM
  column jan van damme

  De vooruit­zich­ten zien er tot aan de zomer ijzig uit

  We klappen hard in onze handen. Voor de werkers in ziekenhuizen en ouderencentra, voor de juffen en meesters die via het beeldscherm ons kroost bij de les houden, voor de krantenbezorgers die het keurig in kolommen getikte nieuws over de pandemie elke ochtend voor zeven uur door onze bus duwen, voor de vakkenvullers in de supermarkten die de ergste hamsterwoede proberen te dempen. En voor alle onbaatzuchtigen die ik hier vergeet. Applaus, applaus.

blogs