Volledig scherm
Schrijver Jeroen Windmeijer signeert in boekhandel Het Paard van Troje in Goes. © Fred Leeflang

Jeroen Windmeijer signeert in Goes

Thrillerschrijver Jeroen Windmeijer komt zaterdag 16 november naar Goes voor een ‘Meet and Greet’ bij boekhandel Het Paard van Troje. Hij is daar aanwezig van 14.00 tot 15.30 uur. De auteur is bekend van een aantal bestsellers zoals 'De bentenissen van Petrus',  ‘Het Pauluslabyrint’ en ‘Het Pilgrim Fathers Complot’. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘De offers’.

In het nieuwste boek worden in een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer in korte tijd drie kinderen vermoord. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? 

Jeroen Windmeijer (1969) wordt ook wel de Nederlandse Dan Brown genoemd. Hij studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Leiden, zijn specialisatie was Latijns-Amerika. Hij werkte als reisleider voor Djoser in Venezuela, Mexico, Guatemala, Belize en Egypte. Na een studie 'wereldgodsdiensten’ werkte hij twaalf jaar als leraar godsdienst. Sinds 1 januari dit jaar is hij voltijds-schrijver.

Volledig scherm
cover De offers van Jeroen Windmeijer © Uitgeverij HarperCollins
 1. Lezing over de eerste Zeeuwse premier
  zeeland-geboekt

  Lezing over de eerste Zeeuwse premier

  Isaäc Fransen van de Putte (1822-1902) was de eerste Zeeuwse premier van Nederland. Hij was in de vergetelheid geraakt. Tot historicus Paul Consten hem eind vorig jaar in zijn biografie in de schijnwerper zette als een ‘selfmade politicus’. Consten komt dinsdag 28 januari naar Goes om te vertellen over het leven van de in Goes opgegroeide premier: zijn mislukte opleiding op het Instituut voor de Marine en zijn politieke loopbaan daarna. De lezing begint om 19.30 uur in boekhandel De Koperen Tuin, kaarten kosten 5,- euro.
 2. Top 5 van de Zeeuwse boekhandels: december 2019
  zeeland-geboekt

  Top 5 van de Zeeuwse boekhan­dels: december 2019

  We zijn nog niet klaar met onze Tweede Wereldoorlog. De kans dat Tobias van Gent en Hans Sakkers zeker tot mei van dit jaar in trek blijven met hun ‘Slag om de Schelde', is groot. In Vlissingen zorgen Edwin Tilroe en Jo de Ridder dat de top 5 vol granaatinslagen en explosies zit. In Middelburg is het met het in de top teruggekeerde stripboek van Willem Meijer en Arthur Scheijde al niet anders. Gelukkig dat het 'Leuk Zeeuws koken’ uit een ander vaatje tapt. En laten we Oek de Jong niet vergeten: hij hield ook in de decembermaand in de meeste boekhandels stand.
 1. Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Er hangt een paarden­hoofd­stel aan de muur

  Een paar jaar na de oorlog werd het oorlogje spelen verdrongen door het cowboytje spelen. Dat had misschien te maken met de toenemende Amerikaanse invloed op Europa. Mijn vriendje Gerke had stripboeken met daarin Buffalo Bill. Even later bracht een vriendin van mijn moeder, tante Charlotte uit België, afleveringen van Robbedoes mee waarin tot ons plezier Lucky Luke voorkwam. Als je oplette waren er opeens veel cowboys in ons leven. Ze hingen als het ware in de lucht. Er waren cowboyfilms waar wij niet naartoe mochten. Die waren voor jongens boven de veertien. Misschien omdat in die films bosjes indianen werden neergeschoten, maar misschien ook om andere redenen.

blogs