Volledig scherm
Jan Vantoortelboom in Elverdinge. foto Carel Bruring © Carel Bruring

Jan Vantoortelboom in de Drvkkery in Middelburg

Schrijver Jan Vantoortelboom wordt op donderdag 27 juni om 19.00 uur geïnterviewd in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. PZC-verslaggever Jan van Damme praat met hem over zijn onlangs verschenen vijfde roman ‘Jagersmaan’. Vantoortelboom kreeg ruime bekendheid met zijn prijswinnende debuut 'De verzonken jongen’ (2011). Zijn tweede roman ‘Meester Mitraillette’ werd in 2014 verkozen tot Boek van de Maand in het tv-programma 'De Wereld Draait Door'. Met ‘De man die haast had’ won hij in 2015 de Zeeuwase Boekenprijs. 

In Jagersmaan laat Jan Vantoortelboom (1975) zien waar de grenzen van de liefde van een ouder voor een kind liggen. Victor Vanheule moet zijn geboortedorp Elverdinge verlaten, door de armoede en de schande van een onwettelijke dochter, voor wie hij geen vader kan zijn.

Victor neemt de boot naar Amerika, maar spoelt aan in Ierland. Het is 1922: er woedt een burgeroorlog met een versplinterde Ierse Republikeinse Broederschap. In zijn poging een nieuw leven te beginnen, wordt Victor opnieuw dwarsgezeten. Als hij een jong meisje alleen aantreft na de executie van haar vader en ze beiden gevaar lopen, ontstaat er tussen hen een broze band die in stand gehouden wordt door een verbeten vertrouwen in hun redding.

Donderdag 27 juni, 19.00 uur, de Drvkkery Middelburg: Interview met Jan Vantoortelboom door Jan van Damme (PZC). Toegang is gratis, gelieve te reserveren. Vrije entree | gelieve aan te melden in de winkel of via www.drukkerijmiddelburg.nl

Volledig scherm
jan vantoorelboom jagersmaan © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs