Volledig scherm
Monique Leyenaar. © Bert Beelen

Hebben vrouwen
politieke invloed?

MIDDELBURG - In aanloop naar de Internationale Vrouwendag geeft Monique Leyenaar donderdag 7 maart om 19.00 uur een lezing in de Drvkkery in Middelburg. Leyenaar publiceerde recentelijk het boek ‘De hoogste tijd, een eeuw vrouwenkiesrecht’. 

Haar lezing gaat over de strijd om het vrouwenkiesrecht en over de gevolgen: wat deden vrouwen met het stemrecht en met het recht om verkozen te worden? Gaan zij even vaak stemmen als mannen en op dezelfde partijen? En hoe lang duurt het voordat vrouwen substantieel vertegenwoordigd zijn in politieke functies? Eenmaal gekozen, wordt de politieke agenda dan ook anders? Ook het heden komt kort aan de orde: nu het politieke bestel van Nederland zo aan het veranderen is, biedt dit kansen of juist bedreigingen voor de opmars en stabilisering van vrouwen in de politiek?

Prof. dr. Monique Leyenaar is hoogleraar Vergelijkende Politicologie, in het bijzonder politieke vernieuwing en politieke participatie, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Een belangrijk onderzoeksterrein in haar werk is de rol van vrouwen in de politiek. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs